Στην τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου του 2004 ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άφησε τον Άγιαξ για να συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους.

Ήταν μια μεταγραφή που είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στους οπαδούς της ιταλικής ομάδας και στον ίδιο, αλλά και πολλά νεύρα στους υπεύθυνους της ολλανδικής. Όχι απαραίτητα επειδή ο Σουηδός έφυγε, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο… εξασφάλισε ότι θα γίνει αυτό.

Λίγες μέρες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία ακόμη με τη Γιούβε, ο Άγιαξ υποδεχόταν τη Μπρέντα για το ολλανδικό πρωτάθλημα και θα έπαιρνε τη νίκη, με τους οπαδούς να παραληρούν για το γκολ που έβαλε ο Ιμπραΐμοβιτς. Γκολ που ήταν και το τελευταίο του με αυτή τη φανέλα.

Επιστρέφοντας στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς, ο Ζλάταν σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να φωνάζει κατά πάντων και να… διαλύει τα αποδυτήρια, εξοργίζοντας τους πάντες με τη συμπεριφορά του και εξασφαλίζοντας έτσι ότι οι Ολλανδοί θα δεχθούν να τον παραχωρήσουν στους Ιταλούς.

Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο σκοπός του ξεσπάσματός του, όπως αποκαλύφθηκε χρόνια αργότερα: Με τον Άγιαξ να μην λέει το «ναι» και τον χρόνο να πιέζει τη Γιουβέντους, ο τότε γενικός διευθυντής της, Λουτσιάνο Μότζι, είπε στον Σουηδό ότι θα πρέπει να κάνει κάτι που θα αναγκάσει τους Ολλανδούς να τον πουλήσουν. Και ο Ιμπραΐμοβιτς το έκανε, λίγα λεπτά μετά το πιο όμορφο γκολ που σημείωσε…