«Εμφύλιος» στις τάξεις της ιστιοπλοΐας με εκατέρωθεν καταγγελίες

Τι υποστηρίζουν αθλητές, που προκάλεσε την αντίδραση του Τάσου Μπουντούρη


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
19:04
16/09/2020
«Εμφύλιος» στις τάξεις της ιστιοπλοΐας με εκατέρωθεν καταγγελίες
4
loading

Απάντηση στο βίντεο που δημοσίευσαν διακεκριμένοι αθλητές της ιστιοπλοΐας, μέσω της οποίας κατηγορούν την Ομοσπονδία του αθλήματος στην Ελλάδα για «πόλεμο» εναντίον τους έδωσε μέσω επιστολής του ο Τάσος Μπουντούρης. Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, πήρε θέση στις τοποθετήσεις των Νίκου Κακλαμανάκη, Σοφίας Μπεκατώρου, Παναγιώτη Μάντη - Παύλου Καγιαλή, Βασιλεία Καραχάλιου και Γιάννη Μιτάκη, ενώ -μεταξύ άλλων- κάνει λόγο για «πλαστογράφους και ηθοποιούς της κακιάς ώρας».

Η επιστολή του Τάσου Μπουντούρη:

«Δυστυχώς, ο κατήφορος ελάχιστων αθλητών και ενός προπονητή  δεν έχει τέλος

Αγαπητοί φίλοι,

Με λύπη μου βλέπω ξανά ελάχιστους αθλητές με φόντο την ταμπέλα του Ι.Ο.Π.  να σύρονται σε κατευθυνόμενες δηλώσεις και video. Οι αθλητές  γίνονται τώρα και ηθοποιοί πολλαπλών ρόλων, διασκεδαστικών, δακρύβρεχτων, ντεντέκτιβ τύπου Πουαρώ κ.α.

Μόλις στο πρόσφατο παρελθόν -για να τους θυμίσω- είχαν γίνει και πλαστογράφοι, όταν σε ανακοίνωσή τους παρόμοιου περιεχομένου σε δημοσιογραφικά sites, είχαν πλαστογραφήσει τις υπογραφές δύο ολυμπιονικών,του Τάκη Κουλιγκά και του Λεωνίδα Πελεκανάκη οι οποίοι με γραπτή δήλωσή τους άμεσα τις διέψευσαν. Αν αυτό δεν είναι ΔΙΑΦΘΟΡΑ, αλήθεια τι ακριβώς είναι;

Και πλαστογράφοι, λοιπόν, και ηθοποιοί της κακιάς ώρας. Σταματήστε επιτέλους αυτόν τον κατήφορο.

Και επειδή γνωρίζω καλά το Μικρολίμανο, αφού το ζω από μωρό, ξέρω πολύ καλά ποιος είναι ο παραγωγός και ποιος ο σκηνοθέτης. Είναι και οι δύο σε μεγάλη απόγνωση, ο ένας για το νομοσχέδιό του κι ο άλλος μπας και εκλεγεί έστω και στην τελευταία θέση του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. στις επόμενες εκλογές. Αλλά, πού να καταλάβουν παραγωγός και σκηνοθέτης ότι απομακρύνοντας από το άθλημα  αθλητές που είναι εξαίρετοι και μπορούν να κάνουν πολλά για τη χώρα, τους καταστρέφουν και ουσιαστικά καταστρέφουν το άθλημά μας, μοιράζοντας ρόλους που δεν τους αρμόζουν.

Σ' αυτούς, λοιπόν, εδώ και καιρό είχα προτείνει να πάμε μαζί στον Πρόεδρο της Ε.Ι.Ο. και να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα, κι αν ο Πρόεδρος δεν τηρούσε τη συμφωνία, θα έβγαινα και εγώ υπέρ τους. Δεν με άκουσαν. Τώρα, λοιπόν, με αναγκάζουν να μιλήσω για έναν- έναν απ’ αυτούς:

Κακλαμανάκης: Άξιος αθλητής σε μια ολυμπιακή κατηγορία που είναι -δεν είναι ιστιοπλοΐα. Είναι αυτός που έμπλεξε την αείμνηστο υπουργό και θεία του και την οδήγησε σε παραίτηση για να πάει στους Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι ο αθλητής που έτρεχε με το φθηνότερο σκάφος και έχει εισπράξει τα περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον αθλητή. Εγώ δεν είχα ούτε καν προπονητή κι αυτός είχε 4 άτομα στην ομάδα του, προπονητή, φυσικοθεραπευτή, διατροφολόγο, ψυχολόγο. Είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει αγωγές στην Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη και στο παλιό πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Μπάμπη Σαββάκη, και παλαιότερα στον επίσης πρωταθλητή ιστιοπλοΐας  Γιώργο Καραγιώργο.  Αλήθεια, ο λαλίστατος κ. Αυγενάκης που ασχολείται με το twitter όλη μέρα, γιατί δεν πήρε θέση για τις αγωγές αυτές που έκανε ο δικός του, αλλά έσπευσε να πάρει θέση για την αγωγή που κατέθεσε η ΕΙΟ εναντίον του Κακλαμανάκη ο οποίος αποκάλεσε την διοίκηση της Ε.Ι.Ο. κλέφτες; Για κακή του τύχη, βέβαια, τον Κακλαμανάκη τον διέψευσαν οι δύο οικονομικοί έλεγχοι του δικού του κ. Αυγενάκη, ένας εκ των οποίων με απ’ ευθείας ανάθεση, όπως φαίνεται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Μπεκατώρου: Για ποια διαφάνεια και διαφθορά μιλάει, όταν παίρνει στο τέλος του 2019 περισσότερα από 13.000 ευρώ  για να πάει στην Νέα Ζηλανδία να πάρει την πρόκριση με την κατηγορία Nacra17, και επειδή την έχασε, άλλαξε έτσι για την πλάκα κατηγορία περνώντας στα 470 και  κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα;

Μάντης-Καγιαλής: Αφού ύμνησαν την Ομοσπονδία, όταν πήραν το μετάλλιο, κι αφού σε δημόσιες δηλώσεις τους στην αίθουσα υποδοχής του αεροδρομίου έλεγαν πως η δουλειά των αθλητών είναι να ασχολούνται μόνο με το άθλημά τους, από φόβο μήπως δεν πάρουν την εσωτερική πρόκριση για το ΤΟΚΥΟ, μια διαδικασία που ακολουθεί η Ομοσπονδία εδώ και 20 χρόνια και από την οποία έχουμε περάσει και εγώ και ο Κακλαμανάκης και η Μπεκατώρου κ.α., πίεσαν Ομοσπονδία και Ε.Ο.Ε. να πάνε προνομιακά στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θυμόντουσαν μάλλον πώς έχασαν την πρόκριση από τον Καμπουρίδη και τον Παπαδόπουλο και έτσι  δεν πήγαν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Βλέπεις είναι και οι χορηγίες στη μέση. Στην δική μας εποχή τα χρήματα ήταν ελάχιστα. Γι' αυτό και σήμερα δουλεύουμε σκληρά για να ζήσουμε. Εκείνοι κυκλοφορούν με Πόρσε, με σκάφος ανοικτής θάλασσας, με μεγάλο φουσκωτό και λέγεται ότι έχουν εταιρεία offshore.
Καραχάλιου: Αθλήτρια, με κάποιες διακρίσεις ως νεάνιδα και ένα 3ο πανευρωπαϊκό, αυτοανακηρύσσεται ως η καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών. Απ' ό,τι σαν παλιός είμαι σε θέση να γνωρίζω, η καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών στην κατηγορία Laser είναι η Μαρία Βλάχου, Παγκόσμια πρωταθλήτρια -χρυσό μετάλλιο, και η αμέσως επόμενη η Ουρανία Φλαμπούρη, Παγκόσμια πρωταθλήτρια -χάλκινο μετάλλιο. Εκτός κι αν το 3ο πανευρωπαϊκό αξίζει περισσότερο από παγκόσμιο! Αλλά και τόση συγκίνηση στο video! Μήπως επειδή η μητέρα της, παρουσία πλήθους κόσμου στο Μικρολίμανο, χειροκροτώντας με ειρωνικά με αποκαλούσε νούμερο, γιατί δεν συμμετέχω στην παρεϊτσα του Ι.Ο.Π.; Και επειδή το παίζει και πολύ Ελληνίδα –πατριώτισσα, να μετρήσουμε πόσες φορές φόρεσε το εθνόσημο στους διεθνείς αγώνες.

Μιτάκης: Ο πιο ευνοημένος αθλητής. Εάν εγώ είχα στη διάθεσή μου τα μισά απ’ ό,τι είχε αυτός, θα έτρεχα σε όλες τις κατηγορίες και θα έπαιρνα το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο .Όσο για την πρόκριση που πήρε, να του θυμίσω πως κάποιοι "έφεραν" τον αγώνα στην Αθήνα, κάποιοι πίεζαν να γίνει η τελευταία κούρσα του αγώνα, αφού μέχρι εκείνη την στιγμή η Ελλάδα που εκπροσωπούσε έμενε εκτός πρόκρισης, και κάποιοι άλλοι πίεσαν τον Ισπανό αθλητή να κάνει ένσταση για να πάρει έτσι η Ελλάδα την πρόκριση.

Όσο για κάποια κ. Ψυχογιού, διεθνή πρόεδρο αγώνων, συμφωνώ απόλυτα μαζί της πως χρειάζεται ανανέωση παντού και της προτείνω να εγκαταλείψει τη θέση που κατέχει εδώ και πολλά χρόνια, για να περάσει καλύτερα το μήνυμα της ανανέωσης.

Αλήθεια, ντρέπομαι για την κατάντια όλων αυτών και σκέφτομαι σοβαρά μαζί με άλλους Ολυμπιονίκες να γυρίσουμε το μετάλλιο στον Μπαχ και να του στείλω επιστολή για όλα αυτά. Γιατί δεν γίνεται Ολυμπιονίκες να γίνονται εργαλεία του κάθε Αυγενάκη για να περάσει το νομοσχέδιό του που εξυπηρετεί σχέδια άδολα και τους υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, αλλά και εργαλεία κάποιου μικροματαιόδοξου που αγωνίζεται να πάρει μια θεσούλα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Γνωρίζω, μαζί με πολλούς άλλους Ολυμπιονίκες, ακόμα περισσότερα για το παρελθόν κάποιων από αυτούς και επιφυλάσσομαι για το μέλλον.

Και τελικά εκείνο που ξέρω καλά είναι ότι από τους 2.000 ενεργούς αθλητές της ιστιοπλοΐας τριγώνου που φέρνουν από 25 παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια και πάνω κάθε χρόνο στην πατρίδα μας, οι συγκεκριμένοι είναι μία χούφτα και τόσοι θα παραμείνουν λασπολογώντας και πρωταγωνιστώντας σε "βρώμικες" ιστορίες.

Ολοκληρώνοντας, σημειώνω ότι στην απολογιστική Γεν. Συνέλευση της Ομοσπονδίας τον Ιούλιο του 2020 αναφέρθηκαν, μετά από ερώτηση, αναλυτικά  τα χρήματα που πήρε ο καθένας τη διετία 2018 -2019 και είναι:

Μάντης - Καγιαλής €111.983,78

Μιτάκης €78.507,12

Καραχάλιου €37.954

Μπεκατώρου €13.581

Αυτά καταρχάς προς ενημέρωσή σας».

Οι καταγγελίες των αθλητών:

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες κατά της Ομοσπονδίας από σημαντικά ονόματα στην ελληνική ιστιοπλοΐα. Σύμφωνα με δηλώσεις τους σε ένα σχετικό video, άνθρωποι της ΕΙΟ φέρεται να έχουν πει ότι εάν θέλουν έναν αθλητή «τον καταστρέφουν σε μία νύχτα», ενώ μιλούν και για κλίμα τρομοκρατίας.

Η νεαρή Βασιλεία Καραχάλιου, η οποία φαίνεται να δακρύζει στο βίντεο, ανέφερε: «Ή είσαι μαζί τους και κάνουν προσωπικά deal, ή είσαι απέναντί τους και σε πολεμάνε, και όποιος αντέξει».

«Το μοναδικό πράγμα που είχαμε από την ομοσπονδία ήταν ένας συνεχής πόλεμος. Δεν νοείται να ακούω από πρόεδρο Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ότι "εγώ εάν θέλω έναν αθλητή τον καταστρέφω σε μία μέρα"», είπε η Σοφία Μπεκατώρου

Ο Γιάννης Μιτάκης μίλησε για κλίμα τρομοκρατίας, ενώ ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης, αναφέρθηκε σε ένα «τοξικό περιβάλλον».

Μάλιστα, οι αθλητές προανήγγειλαν ότι οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις θα συνεχιστούν.

Δείτε εδώ το βίντεο:

video teaser Άνεμοι Αλήθειας

⛵ Μεγάλα ονόματα αθλητών της ιστιοπλοΐας «ενώνουν» τις φωνές τους και στέκονται στο πλευρό του @Nikos Kaklamanakis Olympic Gold Medalist, σε ένα video teaser, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσαν οι διοικούντες την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, εναντίον του «Γιού του Ανέμου», αξιώνοντας το ποσό των 100.000 ευρώ! Το video έχει τίτλο «Άνεμοι Αλήθειας», ενώ σε αυτό Έλληνες ιστιοπλόοι προχωρούν σε αποκαλύψεις και επικροτούν το νέο νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με το οποίο ευελπιστούν σε αλλαγές στη διοίκηση της ΕΙΟ.📎 https://www.amna.gr/sport/article/487676/Olumpionikes--pagkosmioi-protathlites-kai-protathlites-Europis-tis-istioploias-enonoun-tis-fones-tous-video

Δημοσιεύτηκε από AMNA Sport στις Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Timothy

  Κακός χαρακτήρας ο Τάσος Μπουντούρης. Είμαι παλιός ιστιοπλόος έχω ιδία αντίληψη

 2. avatar Ντρέπομαι με αυτά που διαβάζω!!!!

  Είδα το video και την απάντηση στο άρθρο. Μάλλον αυτό δεν είναι απάντηση είναι οχετός. Ασχολείται ο μικρός μου γιός με optimist. Μετά απ\' αυτά που βλέπω μάλλον θα το στείλω street fighting να μην έχει σχέση με\' αυτόν τον τύπο που γράφει τέτοιες τραμπουκοαπαντήσεις.
  Α, λέει κι (χοντρές) ανοησίες, π.χ. το windsurf δεν είναι ιστιοπλοία! Μπουντούρη κρίμα, δεν τα τα έγραφα τα, αλλά με αυτά που λες, το χρειάζεσαι. Αφού τα βάζεις όλα με το κιλό ή για αυτά που γράφεις για την Μπεκατόρου, όσα μετάλλια κι αν πάρεις σοβαρός άνθρωπος δεν γίνεσαι αν δεν έχεις παιδεία και τρόπους. Μάλλον δεν σου λείπει μόνο το ολυμπιακό χρυσό, αλλά και το φιλότιμο, που έχουν όλα τα υπόλοιπα παιδιά που αναφέρεις.
  ΠΡΟΣ το ελληνικό κράτος: Παρακαλώ πράξτε τα δέοντα. Τέτοια ξεφτίλα δεν την αξίζει η ελληνική ιστιοπλοΐα. Δεν ξέρω ποιος πραγματικά φταίει, αλλά αυτός θέλει ξήλωμα με συνοπτικές διαδικασίες.

 3. avatar John From NY

  Πραγματικά είναι να χαίρεσαι που δεν δουλεύεις Ελλάδα. Εμένα προσωπικά σαν άτομο που αγαπάω την ιστιοπλοΐα δεν μπορώ να ακοθβ τον κάθε υπεύθυνο πραγματικά να φωνάζει μέσο ανακοίνωσης και να βγάζει στην φορά αθλητές όπως ο Κακλαμανάκης. Αν εδώ σου μιλήσει κάποιος έτσι ειδικά σε γραπτό λόγο έχει απολυθεί άμεσα. Αυτό το λέω με 100% σιγουριά. Άτομα που τραμπουκιζουν ή έστω φωνάζουν απολύονται χωρίς δεύτερες σκέψεις.

 4. avatar Parkis

  Μπουντούρης κουτσομπόλης και εκτός θέματος. Οι κατηγορίες δεν απαντώνται με \"εσείς να δεις τι κάνατε\" ή \"Εγώ το Μικρολίμανο το ξέρω\" κλπ.
  Μοιάζει πραγματικά να είναι τοξικος όπως τον κατηγορούν και να εκφοβίζει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει