O Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός Μολέδο επιθυμεί την επιστροφή του στην Ελλάδα λόγω των νέων δεδομένων στην Ιντερνασιονάλ και υπήρξε κουβέντα με την Ένωση.

Είναι γνωστό ότι στην ΑΕΚ τρέχουν για να κλείσουν το σημαντικό κενό στο κέντρο της άμυνας, πιο συγκεκριμένα, τον αντικαταστάτη του Όγκνιεν Βράνιες του οποίου η περίπτωση μπορεί να απασχολήσει τους «κιτρινόμαυρους» στο μέλλον εφόσον ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την Άντερλεχτ.

Ένα από τα ονόματα (αρκετά η αλήθεια είναι) που προτάθηκαν στην Ένωση για τη θέση του στόπερ είναι και αυτό του Ροντρίγκο Μολέδο ο οποίος ανήκει στην Ιντερνασιονάλ αλλά εκεί έχει θέματα με τη νέα κατάσταση στον πάγκο της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο 32χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός ψάχνεται για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί εκ νέου στο ελληνικό πρωτάθλημα από τη στιγμή που τη τεχνική ηγεσία της ομάδας του ανέλαβε ο Εντουάρντο Κουντέτ με αποτέλεσμα να μην είναι στη βασική ενδεκάδα. Για τον λόγο αυτό άρχισε την αναζήτηση και πρόκρινε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα. Για τον ίδιο λόγο προτάθηκε στην ΑΕΚ που βρισκόταν σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού.

Ο Μολέδο έχει συμβόλαιο με την Ιντερνασιονάλ και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε (σύμφωνα με το περιβάλλον του) να επιστρέψει στην Ελλάδα είναι με τη μορφή δανεισμού και ένα συμβόλαιο κοντά στις 450.000 ευρώ. Στην ΑΕΚ έχουν προκρίνει άλλες περιπτώσεις από τον Βραζιλιάνο και ελπίζουν να τελειώσουν άμεσα την υπόθεση Νασίμ Χνιντ ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας για λογαριασμό των «κιτρινόμαυρων» και έχει ήδη περάσει ιατρικά και εργομετρικά τεστ. Αυτός είναι ο στόπερ που έχουν συναποφασίσει Ίβιτς και Καρέρα να αντικαταστήσει τον Βράνιες και απλά περιμένουν να φτάσουν σε deal με την Σφαξιέν.

Η υπόθεση Μολέδο έχει μείνει στην άκρη λόγω αγωνιστικών χαρακτηριστικών… Όχι διότι δεν αρέσει -για παράδειγμα- στους ανθρώπους της Ένωσης, αλλά διότι αναζητούσαν (και αυτό βρήκαν όντως στον διεθνή 23χρονο Τυνήσιο στόπερ) έναν ποδοσφαιριστή πιο σκληρό και με τα χαρακτηριστικά εκείνα που ξεχώριζαν στο παιχνίδι (και) του Όγκνιεν Βράνιες… Αν θα υπάρξει περίπτωση να ασχοληθεί τελικά η ΑΕΚ με την περίπτωση Μολέδο προφανώς και είναι άγνωστο (στο ποδόσφαιρο πάντα ισχύει το «ποτέ μη λες ποτέ»), ωστόσο άλλου είδους κεντρικό αμυντικό θέλουν για την άμυνά τους οι «κιτρινόμαυροι», με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: gazzetta.gr