Σύντομα θα κλείσει το θέμα προπονητή για την Εθνική ομάδα μπάσκετ. Η ΕΟΚ θέλει να κάνει την καλύτερη επιλογή και δεν νιώθει πίεση χρόνου, αφενός μεν γιατί οι παίκτες είναι γνωστοί σε όλους και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη παρακολούθηση από τον διάδοχο του Αντρέα Τρινκιέρι κι αφετέρου γιατί η προετοιμασία δεν θα αρχίσει νωρίτερα από τις 20 Ιουλίου, ενώ ήδη έχει γίνει μία προεργασία για τον προγραμματισμό της (όπως με τη συμμετοχή σε ένα δυνατό τουρνουά στη Λιθουανία).

Η υπόθεση, που ουσιαστικά απασχόλησε από τις αρχές Φεβρουαρίου όταν εξασφαλίστηκε η wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει μπει στην τελική της ευθεία και η απόφαση αναμένεται το αργότερο στις αρχές Απριλίου. Το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη παραμένει πάντα στο προσκήνιο, είναι πλέον ελεύθερος από την κινεζική ομοσπονδία και στις τάξεις της ομοσπονδίας με την πάροδο του χρόνου φαίνεται πως έχουν χαλαρώσει οι ενστάσεις για μία ακόμη επιστροφή του στον πάγκο, χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχουν ακόμη τέτοιες.

Πάντως ο «δράκος» δεν… παίζει μόνος. Συζητήσεις έχουν γίνει με τον Φώτη Κατσικάρη, φάνηκε πως είχαν κολλήσει στο οικονομικό και κάποιες άλλες απαιτήσεις του Νικαιώτη τεχνικού για τους συνεργάτες και τους ανθρώπους που θα τον πλαισιώνουν, αλλά το θέμα δεν έχει κλείσει αρνητικά και υπάρχει η περίπτωση part time συνεργασίας, δηλαδή παράλληλης εργασίας του σε ομάδα του εξωτερικού, κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος αφού δεν θέλει να «εγκλωβιστεί» σε μια δουλειά που θα τον απασχολεί από Ιούλιο ως Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά τον Αργύρη Πεδουλάκη, η περίπτωσή του τέθηκε υπόψη της ομοσπονδίας αλλά τουλάχιστον προς το παρόν δεν φαίνεται να προχωρά, ενώ με την πάροδο των ημερών «εξασθενεί» και η εναλλακτική του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που έπαιξε πολύ δυνατά αλλά αν ήταν η πρώτη επιλογή θα είχε κλείσει προ πολλού.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση δεν θα αργήσει να κλείσει. Και το βέβαιο είναι πως αυτή τη φορά το τιμόνι θα περάσει στα χέρια Έλληνα προπονητή. Για την ώρα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ετοιμάζεται για κάποιες κρίσιμες συνεδριάσεις αυτή και την επόμενη εβδομάδα σε FIBA και FIBA Europe.