Μπορεί το απόγευμα της Παρασκευής (31/07) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, να ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και η καθολική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, ωστόσο η Super League κατέθεσε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ένα πλάνο με την παρουσία κόσμου στα παιχνίδια της επόμενης σεζόν, η οποία είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου, .

Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της Λίγκας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, την αναπληρώτρια πρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου, τον υπεύθυνο γιατρό για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, Ξενοφών Ρούσση, και τα μέλη της Επιτροπής, Κώστα Καραπαπά, Ηλία Πουρσανίδη, Σωτήρη Μάρκου, συναντήθηκαν με τον κ. Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, ώστε να τους αναλύσουν το νέο και πιο καταρτισμένο σχετικό πλάνο της διοργανώτριας Αρχής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, σε αυτό εμπεριέχονται αναλυτικά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής που σκοπεύει η Super league να ακολουθήσει για την παρουσία θεατών, εφόσον φυσικά πάρει την αντίστοιχη έγκριση.

Η συζήτηση θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες και στο άμεσο διάστημα, μόλις παράλληλα ολοκληρωθεί και το εξειδικευμένο επιχειρησιακό πλάνο εφαρμογής του σχεδίου, το οποίο επεξεργάζεται η Λίγκα.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη του επαγγελματικού αθλητισμού, όπως π.χ. η μείωση στον ΦΠΑ στα εισιτηρίων και στη φορολογία των συμβολαίων των προπονητών, ώστε να φτάσουν στα επίπεδα των αθλητών.