Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα έκτακτα μέτρα

Έκρηξη κρουσμάτων στην Ελλάδα


ΕΛΛΑΔΑ
19:24
31/07/2020
Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα έκτακτα μέτρα
84
loading

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σήμερα νέα έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού. Τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν μετά από την έκρηξη κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι:

 • Από αύριο 1/8 έως τις 31/8 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας (εκτός χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά κάτω των 3 ετών). 
 • Από αύριο 1/8 έως τις 15/8 ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (πχ γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων  (πχ άστεγοι, πρόσφυγες κοκ) και νοσοκομεία.
 • Επιπλέον, όσον αφορά στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια.
 • Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).
 • Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας. Επιπρόσθετα, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες έως τις 15/8.
 • Από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.
 • Από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα. 
 • Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31/8. 
 • Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες έως τις 31/8.
 • Παρατείνονται έως τις 31/8 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.
 • Παράταση έως τις 31/8 υφίσταται και για τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ. 
 • Έως τις 31/8 παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων (ΧΑΜ).
 •  Επιπλέον, παρατείνεται μέχρι τις 15/8 η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
 •  Έως τις 15/8 παρατείνεται, επίσης, η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό pcr τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ pcr 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).
 •  Τέλος, από 1/8 έως και τις 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Λοιμωξιολόγοι στην κυβέρνηση: Γενικευμένη χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν τη γενικευμένη χρήση μάσκας

ντονο προβληματισμό προκαλεί στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας υπό τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα η καθημερινή αύξηση της καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να εισηγούνται τώρα στην κυβέρνηση τη γενικευμένη χρήση της μάσκας απ' όλους και σε όλους τους κλειστούς χώρους, προκειμένου να προλάβουμε ένα δεύτερο μεγάλο κύμα της πανδημίας.

Επί της ουσίας, οι ειδικοί ζητούν να φοριέται υποχρεωτικά η μάσκα στο πρόσωπο και σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους που μέχρι σήμερα δεν ισχύει. Για παράδειγμα, εντός των ιερών ναών και των υπόλοιπων χώρων λατρείας, κάτι άλλωστε που βρίσκει σύμφωνο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο όπως δήλωσε χθες. «Αν το μέτρο ισχύσει παντού, δεχόμαστε φυσικά να εφαρμοστεί και στις εκκλησίες μας» όπως είπε.

Παράλληλα, οι εμπειρογνώμονες ζητούν να εφαρμοστεί εκ νέου η τηλε-εργασία όπως συνέβαινε την περίοδο της καραντίνας, ενδεχομένως και με την παροχή οικονομικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις, να τηρείται αυστηρά το πλαφόν εισόδου σε καταστήματα, μπαρ, καφέ και beach bar, να μην υπάρξουν μεγάλες συναυλίες και να μην πραγματοποιηθούν τα παραδοσιακά πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου ανά την Ελλάδα.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των εισηγήσεων ζητείται να μην γίνεται στους δημόσιους κλειστούς χώρους ή στους ιδιωτικούς εργασιακούς χρήση του κλιματιστικού εάν τα μηχανήματα είναι παλαιού τύπου και ανακυκλώνουν τον εσωτερικό αέρα αλλά να επιλέγεται το άνοιγμα των παραθύρων για περισσότερη δροσιά κάτι βέβαια που δεν είναι εύκολο μεσούντος του καλοκαιριού και με τις θερμοκρασίες στα ύψη.

Τέλος, η υγειονομική Επιτροπή εισηγείται επίσης στην κυβέρνηση τη χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους, όπου και όποτε παρατηρείται έντονος συνωστισμός.

Κοντοζαμάνης: 9.000 τεστ γίνονται καθημερινά στις πύλες εισόδου της χώρας

Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή, σημειώνοντας πως γίνονται 9.000 δειγματοληπτικά τεστ καθημερινώς στις πύλες εισόδου της χώρας και οι ταξιδιώτες αυτοπεριορίζονται για ένα 24ωρο μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη για την απουσία μοριακού ελέγχου στο πύλη εισόδου της Κακαβιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πως αυτό είναι κλειστό για ταξιδιώτες.

Περνούν μόνο οι καθημερινά εργαζόμενοι στην γείτονα, αυτοί που έχουν δηλωμένη κατοικία στην χώρα μας και ομογενείς, καθώς δεν μπορεί να κλείσει η οικονομική δραστηριότητα και συνεπώς θα ελέγχονταν καθημερινώς οι ίδιοι άνθρωποι.

Παρ’ όλα αυτά έχουν γίνει και στην Κακαβιά συνολικά 2.000 έλεγχοι στις 11 και 12 Ιουλίου όπως και στις 14 και 15 Ιουλίου, σημειώνοντας πως όταν υπάρχουν περιπτώσεις που κρίνεται ότι και εκεί πρέπει να γίνουν έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται.

Ερωτηθείς σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση του εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να μπορούν να διεξάγονται εκεί τα δείγματα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο υφυπουργός ανέφερε πως έχει ενισχυθεί και σε όλη την περίοδο της πανδημίας είχε σημαντική συμβολή στους ελέγχους που έγιναν.

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι γίνονται και από το υπόλοιπο δίκτυο που υπάρχει και υποστηρίζουν την περιφέρεια. Σχετικά με τις Κινητές Μονάδες Ελέγχου, ο υφυπουργός είπε πως υπάρχει σχεδιασμός για να ενισχυθεί η Περιφέρεια Ηπείρου και με πρόσθετες ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφερόμενος γενικά για τους ελέγχους και την παρακολούθηση των κρουσμάτων, υπογράμμισε πως υπάρχει στρατηγικό σχέδιο παρακολούθησης, τίποτα δεν έχουμε αφήσει στην τύχη του από την αρχή της πανδημίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, δήλωσε την ανησυχία της καθώς λήγει η προθεσμία που η Κακαβιά έχει κλείσει, τον Αύγουστο υπάρχει μεγάλη μετακίνηση από ομογενείς και διαμένοντες στην Ελλάδα, η γείτονα χώρα έχει αύξηση κρουσμάτων και ζήτησε να υπάρξει μία Κινητή Μονάδα Ελέγχου που να πραγματοποιεί συστηματικά και καθημερινά ελέγχους. Επίσης, ζήτησε να ενισχυθεί και το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

«Θερίζει» ο κορονοϊός όλο τον πλανήτη: Πάνω από 17 εκατ. κρούσματα και 673.909 θάνατοι

Τουλάχιστον 673.909 θανάτους παγκοσμίως έχει προκαλέσει παγκοσμίως η πανδημία του κορονοϊού, από τη στιγμή που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα ανακοίνωσε την εμφάνιση της ασθένειας στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου AFP, με βάση επίσημα στοιχεία, περισσότερα από 17.352.910 κρούσματα έχουν επισήμως διαγνωσθεί σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, 9.992.800 από τα οποία θεωρούνται σήμερα ιαθέντα.

Ωστόσο, ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν είναι παρά ένα μικρό τμήμα του πραγματικού αριθμού. Ορισμένες χώρες δεν πραγματοποιούν τεστ παρά στα βαριά περιστατικά, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτηση και πολλές από τις φτωχές χώρες δεν διαθέτουν παρά περιορισμένες δυνατότητες πραγματοποίησης διαγνωστικών ελέγχων.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, καταγράφηκαν 6.459 νέοι θάνατοι και 290.986 νέα κρούσματα παγκοσμίως.

Οι χώρες που έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων θανάτων στους τελευταίους απολογισμούς τους είναι οι ΗΠΑ με 1.379 νεκρούς, η Βραζιλία (1.129) και η Ινδία (779).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, με 152.070 θανάτους και 4.495.224 επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Τουλάχιστον 1.414.155 άτομα έχουν χαρακτηρισθεί ιαθέντα.

Μετά τις ΗΠΑ, η πλέον πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία με 91.263 νεκρούς επί 2.610.102 κρουσμάτων, το Μεξικό με 46.000 επί 416.179 κρουσμάτων, το Ηνωμένο Βασίλειο με 45.999 νεκρούς επί 302.301 κρουσμάτων και η Ινδία με 35.747 επί 1.638.870 κρουσμάτων.

Μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο, το Βέλγιο έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε σχέση με τον πληθυσμό, με 85 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 68, η Ισπανία με 61, η Ιταλία με 58 και το Περού με 58.

Η Κίνα (χωρίς τα εδάφη του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο) έχει επισήμως καταγράψει 84.292 κρούσματα (127 νέα κρούσματα από χθες), ανάμεσά τους 4.634 θανάτους και 78.974 ιαθέντα περιστατικά.

Επίσης, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από χθες (29/07), Φίτζι και Βιετνάμ κατέγραψαν τους πρώτους θανάτους από την Covid-19.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ευρώπη ανέρχεται σε 209.780 επί 3.157.253 κρουσμάτων, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική καταμετρά 194.683 νεκρούς (4.733.320 κρούσματα), οι ΗΠΑ και ο Καναδάς 161.027 νεκρούς (4.610.841 κρούσματα) , η Ασία 61.868 νεκρούς (2.775.743 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 26.997 νεκρούς (1.146.821 κρούσματα), η Αφρική 19.325 νεκρούς (910.325 κρούσματα) και η Ωκεανία 229 νεκρούς (18.615 κρούσματα).

Εννέα άνδρες ήπιαν απολυμαντικό επειδή δεν έβρισκαν αλκοόλ και πέθαναν

Με την ίδια τους τη ζωή πλήρωσαν την απόφασή τους εννέα άνθρωποι στη νοτιοανατολική Ινδία να πιουν αλκοολούχο απολυμαντικό τζελ αντί για αλκοόλ, αφού τα καταστήματα που πωλούν ποτά έχουν κλείσει, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Σιντάρτ Καουσάλ, τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης Κουριτσέντου, στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, οι εννέα άνδρες έχασαν τις αισθήσεις τους, αφού κατανάλωσαν «μεγάλη ποσότητα» απολυμαντικού για τα χέρια, αναμεμιγμένου με νερό ή με σόδα. Μεταφέρθηκαν κατεπειγόντως σε νοσοκομείο, όπου όμως απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Ο λόγος για τον οποίο στράφηκαν στο αλκοολούχο απολυμαντικό διάλυμα ως «υποκατάστατο», είναι ότι η πόλη έχει τεθεί σε καραντίνα και έτσι δεν μπορούσαν να αγοράσουν ποτά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία, αφού καταναλώνουν νοθευμένο αλκοόλ. Οι λαθρέμποροι συχνά προσθέτουν στα ποτά μεθανόλη -ένα τοξικό προϊόν που χρησιμοποιείται συνήθως ως αντιψυκτικό ή ως καύσιμο- ώστε να αυξήσουν την περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ.

Μέχρι σήμερα, από την πανδημία της Covid-19 έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 35.740 άνθρωποι στην Ινδία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

84
σχόλια
 1. avatar Η Πανδημία βλακείας είναι η μόνη απειλή εδώ και χρόνια

  Υπάρχουν δυο εκδοχές για όσους πιστεύουν τα περί πανδημίας κοροναϊού:
  1) Τα κρούσματα είναι 100-1000 φορές περισσότερα από αυτά που μπορούν να καταγραφούν. Στην περίπτωση αυτή, η θνητότητα του κορονοϊού είναι παρόμοια με αυτήν της εποχιακής γρίπης, συνεπώς δεν χρειάζεται υστερία.
  2) Τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι όσα καταγράφονται, δηλαδή 4400 μετά από 8 μήνες σε σύνολο 11+ εκατομμυρίων πληθυσμού. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για μια διασπορά του κορονοϊού σε μόλις 0,04% του πληθυσμού μετά από 8 μήνες. Το ποσοστό αυτό δεν συνιστά «πανδημία».
  Καλό καλοκαίρι και καλά μυαλά!

 2. avatar Αν κρίνω από τα σχόλια ,όλοι αυτοί

  ψηφίζουν !!!
  Μας χαντάκωσαν.

  1. avatar Απάντηση σε: Αν κρίνω

   Μα καλά,
   Έντεκα χρόνια σε πήρε μέχρι να το καταλάβεις ;

   1. avatar Peter han

    Χούντα είναι θα περάσει, δεν θα φύγει όμως όπως την προηγούμενη . Θα ψάχνουν ελικόπτερα και δεν θα βρίσκουν

 3. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΧΑΡΔΑΛΙΑ ...ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΣΟΥ....ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΤΟΥ...ΣΠΑΘΑΡΗ !!!!!

 4. avatar Ellraiser

  Αναφέρονται στην μάσκα λες και είναι στολή ραδιενέργειας.!
  Από τους 1000 τρόπους μετάδοσης η μάσκα καλύπτει τον 1.
  Είσαι καμάκι και ενώ σφιξατε κάνα δυο ποτά, το πανέμορφο τουριστικό πιπίνι χυμαει να σε φιλήσει και εσύ......- Όχι μωρό μου χωρίς μάσκα η βεβαίωση τεστ !!!!!
  Έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο.
  Αστεία υπόθεση καλή ευκαιρία είσπραξης.

 5. avatar Θορπ.

  Ο Μήτσος ΓΓ ΚΚΕ εφαρμόζει τα μέτρα και παραπάνω από ότι μας λέει στις συγκεντρώσεις και συναθροίσεις του κόμματος ως μητέρα της αντιπολίτευσης ! Οι υπόλοιποι γιατί αντιδρούν ?

 6. avatar Γελάνε και οι πέτρες…

  Στην αρχή ο Τσιόδρας έλεγε η μάσκα δεν χρειάζεται και μπορεί να βλάψει. Στη συνέχεια είπαν οι υφασμάτινες μάσκες δεν προστατεύουν, αλλά οι χειρουργικές δεν φθάνουν και τις κρατάμε για τους γιατρούς.
  Μετά άλλαξαν τα «δεδομένα», οι κουμπάροι ξεκίνησαν την παραγωγή μασκών και τώρα όλοι μάσκα και αν όχι, πρόστιμα. Είστε πραγματικά ανεκδιήγητοι και επικίνδυνοι.

  1. avatar Επικίνδυνος

   είσαι εσύ.

   1. avatar Peter haη

    Ο κόκκινος έχει ποιο πολύ μυαλό από σένα

 7. avatar Οι ελέφαντες ποτε βγαινουν

  Φόρεσε και την μασκουλα του αχου μωρέ να μας αποδείξει τι? Τόσο καιρό γιατι δεν την φορούσε?

  1. avatar για να ασχολειται η ντοκα ντουκα

   και τα σουργελα της κομαντατουρ

  2. avatar για να ρωτας…..

   ποδεμι......

   1. avatar Φαφλατας

    Εγω ρώτησα εσυ απάντησες?

 8. avatar Αλέξανδροςς

  Βρείτε μου την έρευνα που αποδεικνύει ότι μια μάσκα(που φορά ο περισσότερος πληθυσμός) φτιαγμένη να προστατεύσει τον ασθενή από σταγονίδια του χειρουργού ( ο οποίος την φοράει στο χειρουργείο ) προστατεύει σε περίπτωση πανδημίας και μαζί σας. Βρείτε μου ένα ιατρικό σύγγραμμα που ορίζει ως πανδημία μια νόσο με τόσο χαμηλή θνητότητα και μαζί σας. Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε καρδιοτοξικα φάρμακα τύπου plaquenil σε καρδιολογικούς ασθενείς και μετά σας φταίει ο ιός που επιλέγει άτομα τρίτης ηλικίας. Σπουδάζω ιατρική 10 χρόνια τώρα και τα ακραία μέτρα, τις τρομοκρατιες και την απερισκεψία στη θεραπεία που υιοθετούν οι κρατικοδιαιτοι καθηγητές και οι δήθεν πολιτικοί προστάτες αυτής της χώρας δεν τις έχω διαβάσει πουθενά. Ξυπνάτε!

  1. avatar αντικομMOYNI

   το να σπουδάζεις ιατρική 10 χρόνια όπως λες και να μη ξέρεις τους ορισμούς της επιδημίας και της πανδημίας σύμφωνα με τον ΠΟΥ θα σε κάνει μεγάλο τσακάλι γιατρό.

  2. avatar εισαι χορτοθεραπευτης….ψευτογιατρος ιδεοληπτης …..

   κομματικος.......

 9. avatar ti s

  Είναι καιρός ομολογίας των χριστιανών. \"Οδοιπορικό ραβδί\" και ο νοών νοείτω.

 10. avatar κυβερνηση τσιρκο

  πως και δεν ειπε να παρουμε και να βαλουμε ολοι εικονες της Πναναγιας για να πρστατευθουμε

  1. avatar Εμενα παντως

   μεχρι στιγμης με προστατευει αθεε που πιανεις και στο στομα σου τη μητερα ολων των ανθρωπων. Αντε να το ξεπλυνεις που ζεχνει.

   1. avatar Νίκος.

    Δεν είναι απλά άθεος. Έχει πρόβλημα το καϋμένο.Φταίει και η αθεΐα, αλλά όταν βλέπεις το ίδιο παραλήρημα σε όλα τα θέματα σε όλους τους ανθρώπους, από τους επιστήμονες Τσιόρδα-Μεσογαίας Νικόλαο μέχρι τον κάθε απατεώνα ή σχισματικό,τότε πείθεσαι ότι έχει κι άλλο βαθύ πρόβλημα.

 11. avatar κυβερνηση τσιρκο

  πρωτα εκλεισαν τα παντα πηγαινοντας την οικονομια δεκα χρονια πισω. μετα ανοιξαν τα συνορα. και τωρα λενε στους τουριστες μην ειστε ορθιοι στα μπαρ

  1. avatar η αρχηγαρα σας

   τι αλλο θακανε??????σκεψου μονο νατανε κυβερνηση τωρα ο συριζας......η απολυτη καταστροφη...σαν τα ποδεμια στην ισπανια

 12. avatar Απο το να καταστραφεί ολος ο πλανήτης

  μια είναι η λύση, πλήρης παύσης των μετακινήσεων, ταξίδια, πέρα δώθε κλπ.
  Ολα τα αλλα είναι ημίμετρα και θα καταλήξουμε να πεθάνουν δισεκατομμύρια άνθρωποι, δυστυχώς.
  ...και αυτό τουλάχιστον μεχρι να βρεθεί καποια λύση ιατρική, εμβόλιο, φάρμακο, δεν ξέρω.
  Αυτο το μετρο εφαρμόζουν χρόνια τώρα οι κτηνίατροι.
  .
  Είτε φοράμε μασκες ειτε δεν φοραμε θα κολλήσουμε αργα ή γρήγορα, ουτε τα lockdown βοηθάνε τίποτα.
  Το φωναζω απο τον Μάρτη.

  1. avatar κακομοιρη προφητη μωαμεθ…σε λυπαμαι….

   δε σε ακουει κανεις.......λαλαουνης θασαι......ποιος εισαι για να σε ακουσομεν??ο σταλιν???ο ποδεμος???ο συριζα της ανταρσιας??αναρχικο πακιστανι??

 13. avatar κλειστε τα μαμωσυνορα

  ρε ξεφτυλες . φτανει ρε σουργελα . οι φιλοι σας οι μεγαλοκαρχαριες να βγαλουν απο τις τραπεζες για να σωσουν τις μπιζνες τους. [...] για τον τουριστα που μου κουβαλησε τον ιο και χεστηκα αν εχει ο γερμανος καπου να κανει διακοπες .

  1. avatar Ρε να μη σε χαρακτηρίσω

   Τα ξενοδοχεία έχουν προσωπικό τι θα γίνει με αυτούς? Δεν είναι οι μεγάλο ξενοδόχοι πισω υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τις δουλειές τους....η Ελλάδα ζει από τον τουρισμό της

  2. avatar αν δεν έρθει όμως ο τουρίστας να μας αφήσει τα ωραία λεφτάκια του

   θα πεινάσουμε όλοι, και δεν το θέλουμε αυτό

   1. avatar Ρε καμμένοι εγκέφαλοι

    Άμα οι τουρίστες διασπείρουν τον ιό, θα κλείσουν όλα και δεν θα πεινάσουν μόνο οι εργαζόμενοι στον τουρισμό αλλά όλη η Ελλάδα.

    1. avatar Πορτιερης

     Γιατι να κλείσουν ολα ?Ας κάτσουν μεσα οι ευάλωτοι και οι γεροι και οι υπόλοιποι ας δουλεύουν .Μια απλη γρίπη ειναι για σενα και για μένα

 14. avatar Νgio

  Ο Σωτηράκης που ειναι; Οι μάσκες για τους υγιείς κ μπλα μπλα μπλα....Πόσο γρήγορα ξεχνάμε.

 15. avatar Αλεξ11

  Ανοίξτε τα σύνορα κ μετά πάρτε πάλι τα μετρα.κυβερνηση μουρλια

 16. avatar Υποκρισίες

  Πάλι η εστίαση χωρίς μάσκα.Μετά αναρωτιούνται που συναντιούνται οι άνθρωποι και κολλάνε και αυξάνονται τα κρούσματα. Μιλάμε για πολύ IQ.

  1. avatar Και πως θα τρως ρε Αϊνστάιν??

   Με τα αυτιά? Και μιλάς και για IQ?

   1. avatar Αινστάιν

    Γιατί δε βάζουν το ίδιο όριο που βάζουν αλλού; Γιατί στις τράπεζες βάζουν μέσα λίγα άτομα κι εδώ 100;Ή να τρώνε και να πίνουν καφέ σπίτια τους για λίγο καιρό. Καφεδάκι και στο παγκάκι. Δεν θα πάθουν τίποτα.Όχι σε κλειστό χώρο. Τα πανηγύρια που είναι σε ανοιχτό τα έκλεισαν κι άφησαν τους κλειστούς χώρους που ένας βήχει και δέκα κολλάνε. Θέλει πολύ ΙQ;

   2. avatar η κομματιλα τους οδηγησε

    στη σαπιλα......ανοησια ........

 17. avatar South

  Ψέματα. Στην ευλογημένη ορθόδοξη ελλαδίτσα μας δεν υπάρχει κορονοϊός γιατί είμαστε υπό την σκέπη της γλυκιάς μας παναγίτσας. Εικονίτσες σταυρουδάκια αγιασμοί κομποσκοίνια θεία κοινωνία και όλα αυτά τα συναφή βοηθούν και προστατεύουν επίσης. Περισσότερες πληροφορίες σε πάρα πολύ λίγο... ευχαριστώ

  1. avatar Εσυ εισαι

   Ωιμε?

  2. avatar @south

   Μπράβο σου
   Τώρα νοιώθεις υπερήφανος
   Εντάξει για σήμερα
   Ωραίος
   Αν ζούσες σε μουσουλμανικη χώρα κ τα έγραφες αυτά θα καταλάβαινες πόσο λάθος είσαι

 18. avatar 1+1

  ✔️Κατα τη γνωμη μου ,ως ενας απλός πολιτης, η κατασταση εχει πλεον ξεφυγει , γιατί τα κρουσματα δεν ηταν μονο 78 σήμερα αλλά τουλαχιστον 178 ,μιας και οταν τα εισαγόμενα κρουσματα ειναι 17 και τα τεστ γινοναι στο 10% περιπου των εισερχομενων μπορεί καποιος με στοιχειωδη γνωση μαθηματικων να καταλαβει το γιατί.
  ✔️Ο Χαρδαλιάς ενώ μεχρι πριν ενα διμηνο τα πηγε καλά, τωρα φαινεται οτι δεν τα καταφερνει και ισως θα πρεπει να παραιτηθεί.
  Εν συντομια οι λογοι της αποτυχιας ειναι :
  ✔️Α) Δεχθηκε προφανως πιεζομενος να ερχονται ελευθερα στη χωρα ολοι οι εισερχομενοι τουριστες και Ελληνες του εξωτερικου , χωρις να εχουν κανει προηγουμενως στις χωρες προελευσης τους τεστ κορονοιου.
  Πιθανό ετσι θα ειχαμε πιο λιγους τουριστες, αλλα σιγουρα πολύ λιγοτερα κρουσματα, μιας και απο εκει ξεκινησε η εκρηξη του covid.
  ✔️Β) Επιτρεπει απο αυριο την κρουαζιερα ενω γνωριζει καλά το τι εγινε σε Ιαπωνία και Χαβάη αλλα και σε εμπορικα πλοια οπως χθες..
  ✔️Γ) Μολις προ ολιγου αποφασησε να κανει τη μασκα υποχρεωτική στου Ναους ενω θα επρεπε απο μηνες να το ειχε αποφασισει.
  ✔️Δ) Συνεχιζεται να γίνεται η Θεια κοινωνια με το ιδιο κουταλι σε δεκαδες ηλικιωμενους και νέους, ενω θα επρεπε να ειχε δωσει εντολη να εχουν πχ50-60 μεταλλικα κουταλακια για να κοινωνούν ξεχωριστα εκαστος και ακολουθως να τα απολυμαινουν, οπως γινεται σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο.
  ✔️Ε) Οι συγκεντρωσεις σε γαμους, βαφτισια σε κλειστους χωρους και σε μπαρ θα επρεπε να ειχαν περιορισθει.
  Πολλα ακομη μπορει καποιος να αναφ

  1. avatar Αυτό με τον αριθμό των εισαγόμενων κρουσματων

   Που γραφετε ειμαι και εγώ απολυτα συμφωνος οτι ειναι σχεδόν x 10 εαν βεβαια γινονται τα τεστ μονο στο 10% επι των εισερχομενων ..!
   Κατα τα λοιπά που αναφέρετε μάλλον δύσκολα να γινουν, γιατί υπαρχουν νομίζω οικονομικά συμφέροντα. καί θρησκευτικές αντιδράσεις.

  2. avatar Παλλας Ροδος>> @1+1

   Σωστά μεν τα γραφεις, αλλά νομίζω οτι και ο Χαρδαλιας και ο Τσιορδας το παλεψαν , αλλά φαινεται δεν τους αφησαν ,γιατι αυτα που γραφεις εαν γινοντουσαν θα ειχαν οικονομικό και πολιτικό κυρίως σε ψηφους κοστος.

   1. avatar @Pallas rodos

    Eγω νομιζω οτι οταν εφυγε ή οταν τον εφυγαν τον κυρ Σωτηρη ,πηραμε τόυε την κατω βολτα..
    Εχω ακουσει οτι ηταν κατά του ανοιγματος του τουρισμού χωρις να εχουν προηγηθει τεστ για ολους πριν ξεκινήσουν ..
    Αληθεια ή ψεμματα ? Κάποτε θα το μαθουμε.

 19. avatar Κώστας 7 +6

  Απλά τραγικός

 20. avatar Η Εκκλησία αγιάζει τον άνθρωπο

  Ανάσταση δεν έκανε ο λαός, δεν θα γιορτάσει ούτε την Παναγία? Θέλουν να προσκυνησει τον Μητσοτάκη,τον Τσιοδρα και τον Χαρδαλια ως σωτήρες ? Υπάρχει όμως Θεός και αλίμονο όταν μας μιλήσει!

  1. avatar Αφήστε με

   Αν υπάρχει θεός,γιατί δεν σκοτώνει τον ιό;
   Μόνο να \"τιμωρεί\" ξέρει;

   1. avatar Ο Θεος

    εδωσε στον ανθρωπο την ελευθερη βουληση. Ο ανθρωπος δημιουργησε το ιο, οχι ο Θεος.

  2. avatar 1

   Να τη γιορτάσεις στο σπίτι σου!

  3. avatar Τσίτος

   Η Εκκλησία αγιάζει τον άνθρωπο,αλλά δεν τον κάνει εξυπνο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει