Μπορεί η Ιταλία να έχει υποστεί πολλά και σημαντικά πλήγματα από την επιδημία του κορονοϊού, με βασικότερο την απώλεια 31.106 ανθρώπινων ζωών, ωστόσο η χώρα προσπαθεί να επανέλθει σταδιακά σε μια ομαλή κατάσταση και σχεδιάζει/υλοποιεί την επόμενη ημέρα σε όλους τους τομείς.

Ένας από αυτούς είναι και το ποδόσφαιρο, μια από τις «βαριές βιομηχανίες» για την ιταλική δομή. Μάλιστα, η Serie A δήλωσε ότι προετοιμάζεται για να συνεχίσει η δράση, με αυτό που απομένει να είναι το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση.

Αισιόδοξο ήταν και το μήνυμα από τον πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλάγκο, ο οποίος -μεταξύ άλλων- τόνισε μέσω του Radio Due πως το πρωτάθλημα «θα ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου, κατά 99,9%».

Η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται ιδανική για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, όμως με τον αστερίσκο που έβαλε ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, που τόνισε ότι μια νέα αναβολή θα έρθει, εφόσον εντοπιστεί θετικό κρούσμα στις ομάδες.

Μάλιστα, δεν είναι σίγουρο ότι όλοι οι σύλλογοι τηρούν τους κανόνες που έχουν οριστεί για τις προπονήσεις, καθώς κάποια ιταλικά ΜΜΕ λένε ότι στη Λάτσιο τα προγράμματα εκγύμνασης γίνονται σε γκρουπ των τριών ατόμων κόντρα στο πρωτόκολλο υγείας αυτών των ημερών.