Οι Άγγλοι αναρωτήθηκαν τι κάνουν εν έτει 2020 όσοι βρίσκονταν πριν από εννέα χρόνια στο ντεμπούτο του Πολ Πογκμπά με το ανδρικό τμήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εκπλήσσονται με τη συχνότητα του σκοραρίσματος του Φεντερίκο Μακέντα στον Παναθηναϊκό.

Ο Ιταλός νυν επιθετικός του «τριφυλλιού» ήταν συμπαίκτης του Πολ Πογκμπά στους «κόκκινους διαβόλους», πίσω στο 2011, όταν ο Γάλλος σούπερ σταρ πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση σε ένα ματς Κυπέλλου με την Λιντς.

Σε εκείνο το αρχικό σχήμα, ο Άμος βρισκόταν στα γκολπόστ, οι Βαλένσια, Κάρικ, Φράιερς και Φάμπιο ήταν στην άμυνα, ο Μακέντα πιο μπροστά από δεξιά, ο Ντιούφ αριστερά, οι Γκιγκς και Παρκ σε πιο κεντρικό ρόλο και στην επίθεση βρίσκονταν οι Όουεν και Μπερμπάτοφ.

Για τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού αναφέρεται στο θέμα της Sun: «Έγινε διάσημος από το γκολ με την Άστον Βίλα το 2009 και αυτό ήταν το highlight της καριέρας του. Έπειτα από έξι χρόνια στη Γιουνάιτεντ και μόλις μια παρουσία στο αρχικό σχήμα, έφυγε το 2014 για την Κάρντιφ, έπειτα από έξι δανεισμούς. Τώρα πετάει τα γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έπειτα από ένα μικρό πέρασμα από την Ιταλία και τη Νοβάρα. Έχει σκοράρει 22 φορές σε 49 παιχνίδια με την ελληνική ομάδα».

Πηγή: gazzetta.gr