Ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία του στην Τζένοα και πεισμωμένος για να κερδίσει ξανά θέση στην Εθνική εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας δήλωσε ο Γιάννης Φετφατζίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός ξεκαθάρισε πως δεν έχει στο μυαλό του τον επαναπατρισμό, αλλά δήλωσε πως αν επέστρεφε στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός θα είχε τον πρώτο λόγο.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Φετφατζίδης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο για:

-τη μέχρι τώρα πορεία του στην Τζένοα: «Έχω ξεκινήσει πολύ καλά. Το πιο σημαντικό είναι ότι παίζω στα περισσότερα παιχνίδια, είτε βασικός είτε σαν αλλαγή. Κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να παίζει για να πάει στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του προπονητή σου και να κάνεις ό,τι σου ζητά. Πιστεύω πως μέχρι τώρα τα έχω καταφέρει και είναι κάτι πολύ θετικό. Πέρσι ήταν μια κακή χρονιά για μένα, με μόνο 13 συμμετοχές. Θέλω να το αφήσω πίσω και μέχρι στιγμής το έχω πετύχει. Νιώθω σημαντικός για την ομάδα μου και θέλω σύντομα να πετύχω το πρώτο μου γκολ».

-τις διαφορές που εντόπισε μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας: «Καταλυτικό ρόλο παίζει η γλώσσα. Στην αρχή θα έχεις ένα πρόβλημα, αλλά μικρό. Σιγά-σιγά αυτό ξεπερνιέται και δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι άλλο για να αποδείξεις την αξία σου, που είναι και το ζητούμενο. Ποδοσφαιρικά υπάρχει περισσότερη ποιότητα σε όλες τις ομάδες της Ιταλίας. Ο τελευταίος μπορεί να κοντράρει τον πρώτο. Επίσης οι ομάδες δουλεύουν πολύ στο γυμναστήριο και την τακτική».

-το πού θεωρεί πως έχει βελτιωθεί στην παρουσία του στην Ιταλία:
«Θεωρώ ότι έχω βελτιωθεί στην τακτική και περισσότερο στη δύναμη. Σε αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο τρόπος προπόνησης στην Ιταλία».

-τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται:
«Μου αρέσει να παίζω περισσότερο δεξιά. Το θεωρώ πιο εύκολο, γιατί έχω μόνο έναν αντίπαλο να αντιμετωπίσω, ενώ πίσω από τον σέντερ φορ είναι πιο δύσκολο».

-τους στόχους της Τζένοα: «Είναι δύσκολο να βγούμε στην Ευρώπη. Είχαμε ένα σερί καλών αποτελεσμάτων, αλλά τελευταία είχαμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα. Μπορούμε, πάντως, να έχουμε μια καλή σεζόν και να τερματίσουμε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Θα είναι σημαντικό, αν αναλογιστούμε τι συνέβαινε τις προηγούμενες σεζόν».

-την προσαρμογή του στη Γένοβα:
«Με έχουν βοηθήσει η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και η κοπέλα μου, όπως και ο μάνατζέρ μου, ο κ. Ευαγγελόπουλος. Έχω επικοινωνία Περνάω ήσυχα. Τις περισσότερες ώρες τις περνάω στο σπίτι. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις.

-το αν οι συμμετοχές του στη Serie A θα τον βοηθήσουν για το Μουντιάλ: «Θέλω να κάνω μια γεμάτη χρονιά με περισσότερες από 20 συμμετοχές. Ένας λόγος είναι και η προοπτική συμμετοχής στο Μουντιάλ. Δεν είναι το ίδιο να έχεις πολλές συμμετοχές στην Ιταλία με την Ελλάδα, χωρίς να θέλω να απαξιώσω το ελληνικό πρωτάθλημα».

-τις πιθανότητες νέας κλήσης του στην Εθνική: «Αξίζουν συγχαρητήρια στην Εθνική για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Είμαστε όλοι περήφανοι γι’ αυτό. Σίγουρα με πεισμώνει το γεγονός ότι δεν κλήθηκα στα μπαράζ. Αν έχω καλή απόδοση θα είμαι ήσυχος ξέροντας πως έχω κάνει το καθήκον μου. Σίγουρα παρακολουθούν οι άνθρωποι της Εθνικής την πορεία μου κι έχω μιλήσει αρκετές φορές με τον Τάκη Φύσσα στο τηλέφωνο».

-το αν θα επέστρεφε στο ελληνικό πρωτάθλημα:
«Είναι αρκετά νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ και αν τα πράγματα συνεχίζουν να πάνε καλά για μένα, δεν βλέπω το λόγο να επιστρέψω στην Ελλάδα».

-το ποια ομάδα θα είχε τον πρώτο λόγο αν επέστρεφε:
«Νομίζω τον πρώτο λόγο θα τον είχε ο Ολυμπιακός».

Πηγή: Sport-fm.gr