Για το πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα με τον κορονοϊό και το πώς επηρεάζεται η δουλειά του στην ΑΕΚ, μίλησε ο Μάσιμο Καρέρα.

Ο προπονητής της Ένωσης έκανε δηλώσεις σε ρωσική ιστοσελίδα, αφού έχει διατητήσει επαφές μετά το πέρασμα του από την Σπαρτάκ Μόσχας, αναφερόμενος φυσικά στον κορονοϊό.

Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για την κατάσταση του στη χώρα του, η οποία είναι εντελώς διαφορετική από αυτή στην Ελλάδα, ενώ σχολίασε το πώς γίνονται πλέον οι προπονήσεις, αλλά και την αναβολή του Euro.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καρέρα.

Για το πώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα: «Όλα είναι καλά εδώ στην Ελλάδα. Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Τα πάντα έχουν σταματήσει και πλέον ξεκουράζομαι και περνάω χρόνο στο σπίτι μου.

Μέχρι χθες υπήρχε η δυνατότητα να βγούμε και να περπατήσουμε, κάτι που κάναμε με ευχαρίστηση καθώς εδώ το μέρος είναι εκπληκτικό. Πλέον καθόμαστε και περιμένουμε τα νέα».

Για το πώς επηρεάζεται η δουλειά του: «Μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να μείνουμε μέσα. Ακολουθούμε λοιπόν ήδη ένα πρόγραμμα προπονήσεων μέσω Skype. Έχουμε τη δική μας τεχνολογία. Επιπλέον οι παίκτες πρέπει να παρακολουθήσουν παιχνίδια που δεν πήγαμε καλά και να εντοπίσουν τα λάθη τους.

Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό τον χρόνο ξεκούρασης. Δεν θα γίνει προπόνηση τουλάχιστον μέχρι τις 26 Μαρτίου. Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε τα πάντα θα έχουν λυθεί».

Για την κατάσταση στην Ιταλία: «Δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να επιστρέψω. Τα σύνορα έχουν κλείσει. Αυτή τη στιγμή σίγουρα δεν μπορώ να πετάξω. Η σύζυγος μου και η μια κόρη μου είναι εδώ μαζί μου, η άλλη κόρη μου είναι στο Μιλάνο και δουλεύει από το σπίτι, όπως όλοι.

Η κατάσταση στην Ιταλία είναι δύσκολη. Ο μεγαλύτερο κίνδυνος βρίσκεται στα νοσοκομεία. Είναι σημαντικό να μην βγαίνεις από το σπίτι. Μπορεί να διασπείρεις τον ιό και πλέον τα νοσοκομεία δεν έχουν χρόνο και χώρο για περισσότερους ασθενείς.

Για την χώρα μου αυτό είναι το πιο πιεστικό ζήτημα αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να τελειώσουν όλα το συντομότερο δυνατό. Πρώτα πρέπει να νικήσουμε τον ιό και μετά θα δούμε όλα τα υπόλοιπα».

Για την αναβολή του Euro: «Νομίζω ότι ήταν σωστή. Οι παίκτες δεν μπορούν να προπονηθούν που σημαίνει ότι δεν μπορούν να προετοιμαστούν σωστά για το τουρνουά.

Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι συνέπειες γενικότερα. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση».