Έχει φτάσει τα 37, συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο -στην Ζαλγκίρις Κάουνας- και όπως ο ίδιος παραδέχεται δεν θέλει να σταματήσει το μπάσκετ, διότι δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο!

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι της Ευρωλίγκας, όπου μεταξύ άλλων του ζητήθηκε να δώσει την δική του… dream team με παίκτες που έχει βρεθεί μαζί τους στο παρκέ. Και αφού έβαλε τον εαυτό του (και δικαίως) δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Όσο για τον άνθρωπο που θα προπονούσε αυτή την ομάδα, η απάντηση ήταν αποστομωτική. Ζέλικο Ομπράντοβιτς… με χίλια, αποθεώνοντας τον Σέρβο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για το αν θα σταματήσει το μπάσκετ: «Ακόμα απολαμβάνω το μπάσκετ, ακόμα μου αρέσουν οι προπονήσεις. Είναι τρελό! Προσπαθώ να μείνω στο άθλημα… γιατί δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο. Για να επιβιώσω και να μείνω σε υψηλό επίπεδο έπρεπε να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες, αλλά και αυτές του ύπνου. Μόνο έτσι θα έμενα σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε αρχικά ο άλλοτε σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού.

Για το ποια πιστεύει πως είναι η dream team με παίκτες που έχει παίξει: «Εγώ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Άντονι Πάρκερ, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Νίκολα Βούισιτς με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Βέβαια, με την προϋπόθεση πως θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με ένα γκρουπ… τρελών!».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι ο πιο ολοκληρωμένος προπονητής. Κάποιοι προπονητές συγκεντρώνονται μόνο στην άμυνα, άλλοι αφήνουν τους παίκτες πιο ελεύθερους. Ο Ζέλικο Ομπράντοβτς βρίσκεται κάπου στη μέση, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και σε όλους τους τομείς. Ξέρει πότε να είναι πιεστικός, πότε σκληρός, πότε ευχάριστος και νιώθει τους παίκτες».

Για το αν θα ήθελε τα παιδιά του να ασχοληθούν με το μπάσκετ: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να τα αποτρέψω να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Αλλά φαίνεται πως έχω αποτύχει, αφού ο γιος μου είναι τρελός για το μπάσκετ».

Για το… καψόνι του Πέσιτς το 2003 όταν ήταν στην Μπαρτσελόνα: «Το πρωί του τελικού του Final Four, θυμάμαι την προπόνηση που ο Πέσιτς μας πέταξε έξω, γιατί είχε πει πως δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αν με ρωτάτε, ειλικρινά δεν ξέρω πώς γίνεται να μην ήμασταν συγκεντρωμένοι στον τελικό, αλλά… ίσως ο Πέσιτς να χρησιμοποίησε αυτήν την τακτική για να μας δώσει εξτρά κίνητρο. Υπάρχει βέβαια, πάντα η πιθανότητα όντως να πίστευε πως δεν είχαμε συγκέντρωση».

Για την αγαπημένη πόλη που έχει αγωνιστεί:
«Η Βαρκελώνη είναι η αγαπημένη μου πόλη. Στο Τελ Αβίβ πέρασα πολλά όμορφα χρόνια, αλλά αγαπώ και την Αθήνα. Και στις τρεις πόλεις νιώθω σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου κάθε φορά».

Πηγή: Sport-fm.gr