Η Ζαλγκίρις υποδέχεται στο Κάουνας τον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» θα ήθελαν μαζί με ένα σερί νικών να δυναμώσουν και τον χαρακτήρα της ομάδας τους.

Μπορεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας να έβγαλε τη λέξη «τελικός» από το παιχνίδι, αλλά σίγουρα η ελληνική ομάδα θα ήθελε να χτίσει ένα σερί νικών στη Euroleague, να δημιουργήσει έναν πιο σταθερό χαρακτήρα και φυσικά να κρατήσει τις ελπίδες για την οκτάδα ζωντανές.

Ο Ολυμπιακός (9-13) φιλοξενείται από τη Ζαλγκίρις (8-14) και θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες του (20:00, Novasports 1), ενώ θα ήταν και μια πολύ καλή έναρξη ακόμα μιας εβδομάδας με διπλή αγωνιστική. Τα προβλήματα δεν λείπουν από τους Πειραιώτες, αφού ο Γιώργος Πρίντεζης ταλαιπωρείται από τραυματισμό και έμεινε στην Ελλάδα, όπως και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που στάθηκε εξαιρετικά άτυχος και τραυματίστηκε στον αστράγαλο του, στον αγώνα κόντρα στην Μπασκόνια.

Νέο πρόσωπο στην αποστολή είναι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο 17χρονος νεαρός που για πρώτη φορά ζει αυτήν την εμπειρία. Οι υπόλοιποι παίκτες οφείλουν να βγουν μπροστά και να καλύψουν το κενό του υπαρχηγού της ομάδας, που είναι πολύ μεγάλο.

Η λιθουανική ομάδα, που ξεπέρασε την τεράστια κρίση που πέρασε, με τις συνεχόμενες ήττες, πλέον και εκείνη με τη σειρά της παλεύει να βρει σταθερότητα. Οι δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Άλμπα Βερολίνου και Βιλερμπαν έχουν δώσει ψυχολογία στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους, ενώ το γήπεδο στο Κάουνας αναμένεται για ακόμα μια φορά κατάμεστο.

Πηγή: gazzetta.gr