Οι οπαδοί της Γιουβέντους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης επιχείρησης αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα, οι οποίοι κινδυνεύουν -μεταξύ άλλων- με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δέκα χρόνια, «είχαν φτάσει σε ένα σημείο που δεν είχε γυρισμό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των εναντίον τους ευρημάτων, από την Εισαγγελία του Τορίνο.

Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, η «καμπάνα» που αφορά την απαγόρευση εισόδου τους στα γήπεδα είναι μόλις μια από τις επιπτώσεις που θα έχουν οι συγκεκριμένοι τιφόζι, καθώς οι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιασμούς και πρόκληση βίας. Δηλαδή, για ζητήματα που δεν αφορούν μόνο παραβατική συμπεριφορά στο αθλητικό κομμάτι, αλλά και στο ποινικό.

Μάλιστα, όπως είπε ο εισαγγελέας της πρωτεύουσας του Πιεμόντε, Τζουζέπε Ντε Ματέις, κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν ένα πλούσιο αρχείο όσον αφορά τη συμπεριφορά τους στα αθλητικά πεπραγμένα της Ιταλίας. Το να μείνουν εκτός του… φυσικού τους χώρου αυτά τα άτομα μέχρι το 2019, θα είναι η μεγαλύτερη τέτοιου είδους ποινή που έχει επιβληθεί στο κάλτσιο.

Ανάμεσα σε αυτούς που τους περιμένει αυτή η μεγάλη «καμπάνα», είναι η ηγετική μορφή της εξέδρας της Γιούβε και επικεφαλής των Drughi, Ντίνο Μοκιόλα, ο οποίος πριν από λίγο καιρό αποφυλακίστηκε, καθώς είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός αστυνομικού, τη δεκαετία του ’90, κατά τη διάρκεια ληστείας. Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται ένας από τους βασικούς υπαίτιους για τη διείσδυση της Ντραγκέτα (παρακλάδι της Μαφίας της Καλαβρίας) στις τάξεις των οπαδών του συλλόγου.

Επίσης, την ίδια τύχη θεωρείται πως θα έχουν το δεξί χέρι του Μοκιόλα, Σαλβατόρε Κάβα, ένας άλλος γνωστός ultra στις τάξεις των Drughi, ο Ντομένικο Σκαράνο, όπως και ο επικεφαλής του συνδέσμου Tradizione, Ουμπέρτο Τόια.

Μάλιστα, για τους Μοκιόλα και Τόια, κατά το διάστημα των 10 ετών, δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τηλέφωνα, συστήματα επικοινωνίας, ακόμη και… πλαστικά όπλα.

Ο επικεφαλής των Digos (των Αρχών που «έτρεξαν» την επιχείρηση), Κάρλο Άμπρα, είπε από την πλευρά του: «Η φύλαξη των αθλητικών εγκαταστάσεων μας βοηθά να εφαρμόζουμε διαρκώς διοικητικές κυρώσεις σε όσους δεν έρχονται στο στάδιο για να χαίρονται. Οι συμπεριφορές τους δεν θα γίνουν αποδεκτές».

Υπενθυμίζεται ότι, οι επιχειρήσεις από τις Αρχές της γειτονικής χώρας πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας, όπως η Αλεσάντρια, το Άστι, το Κόμο, η Σαβόνα, το Μιλάνο, η Γένοβα, η Πεσκάρα, η Σπέτσια, η Λ’Άκουιλα, η Φλωρεντία, η Μάντοβα, η Μόντσα, το Μπέργκαμο και η Μπιέλα.