Το δεύτερο χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπήκε σε μια περίοδο βαθιάς εσωστρέφειας, έπειτα από τη βαριά ήττα με 4-0 από τον Άρη, στη Θεσσαλονίκη, που ακολούθησε το αντίστοιχο αποτέλεσμα (1-3) κόντρα στον ΟΦΗ, στο ΟΑΚΑ, αλλά και την ισοπαλία (1-1) στο παιχνίδι της πρεμιέρας της Super League 1 με τη Λαμία.

Το «τριφύλλι» υποδέχεται την Κυριακή (22/09, 20:30) τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική, χωρίς να έχει ακόμη πανηγυρίσει νίκη, τοποθετημένος στην 11η θέση, με μόλις έναν βαθμό και κυρίως με κάκιστο κλίμα, το οποίο ήρθε να συμπληρώσει και η μερική αποχή των οργανωμένων οπαδών του «τριφυλλιού».

Στον Παναθηναϊκό καταλαβαίνουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και πόσο κομβικό είναι το παιχνίδι που έρχεται. Για τον λόγο αυτό, ο Γιώργος Δώνης μίλησε χθες, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, σε έντονο τόνο προς τους ποδοσφαιριστές του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα «πράσινα» ρεπορτάζ ανέφερε τα εξής: «Έχω κι εγώ τις ευθύνες μου σαν προπονητής, αλλά δεν έχετε καμία σχέση με την προετοιμασία. Τότε ήμασταν ομάδα, τώρα όχι! Δεν είναι εικόνα ομάδας αυτό που παρουσιάζετε. Άλλα λέμε στις προπονήσεις και άλλα κάνουμε».

Με τον 50χρονο τεχνικό να προσθέτει στην τοποθέτησή του στις εγκαταστάσεις του Κορωπίου: «Είναι ντροπή, δεν σεβόμαστε τον σύλλογο. Αλλάξτε άμεσα την εικόνα αυτή. Ο Περέα μπαίνει μέσα και παίζει με την ψυχή του. Δείχνει πώς πρέπει να παίζει όποιος φορά αυτή τη φανέλα», περιμένοντας την αντίδραση των ποδοσφαιριστών του στο «αιώνιο» ντέρμπι.