Για την Κίνα αναχωρεί αύριο, Τετάρτη 21 Αυγούστου, η αποστολή της εθνικής Ελλάδας, η οποία θα αποτελείται από 12 παίκτες, στους οποίους δεν θα βρίσκεται ο Κώστας Σλούκας, για τον οποίον άπαντες ευελπιστούν ότι θα προλάβει το Μουντομπάσκετ.

Το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας περιλαμβάνει για τη «γαλανόλευκη» μία προπόνηση στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια την αναχώρηση για το αεροδρόμιο, από όπου -μέσω Φρανφκούρτης- θα πετάξει για Σανγκάη. Από εκεί θα μεταβεί οδικώς στη Σουτσόου, όπου και θα συμμετάσχει στο τελευταίο διεθνές τουρνουά Atlas.

Οι «εκλεκτοί» του Θανάση Σκουρτόπουλου είναι οι: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Αντώνης Κόνιαρης, Νικ Καλάθης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Όσο για τον Σλούκα, θα παραμείνει στην Αθήνα και θα συνεχίσει την αποθεραπεία του, με την ελπίδα όλων στις τάξεις της Εθνικής πως θα προλάβει να επανέλθει εγκαίρως στην αγωνιστική δράση και θα βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια.

Στις 28 του μήνα η αποστολή της Εθνικής θα ταξιδέψει για την Νανζίνγκ, πόλη διεξαγωγής του ομίλου στον οποίο συμμετέχει, στον οποίο θα έχει ως αντιπάλους -κατά σειρά- το Μαυροβούνιο (1 Σεπτεμβρίου), τη Βραζιλία (3 Σεπτεμβρίου) και τη Νέα Ζηλανδία (5 Σεπτεμβρίου).