Ο 38χρονος Αντούριθ πέτυχε ένα απίθανο γκολ στο 89′ και η Αθλέτικ προσγείωσε ανώμαλα την κακή Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της LaLiga. Δεν έπεισε χωρίς Μέσι η Μπάρτσα που είχε δυο δοκάρια.

Μπορεί το ματς να ήταν κακό μέχρι το 89΄, αλλά το φινάλε αποδείχθηκε απολαυστικό! Ο Αντούριθ στα 38 του χρόνια έκλεψε την παράσταση, αφού με ένα απίθανο ψαλίδι έβαλε φρένο στις δέκα διαδοχικές νικηφόρες πρεμιέρες της Μπαρτσελόνα! Η Αθλέτικ επικράτησε 1-0, η Μπάρτσα χωρίς τον Μέσι ήταν κακή, ενώ τραυματίστηκε και ο Σουάρες. Κακή εμφάνιση από Γκριζμάν, Ντε Γιονγκ, δυο δοκάρια για τους Καταλανούς.
Με τους Μέσι, Βιδάλ, Αρτούρ τραυματίες, τους Μπουσκέτς, Ράκιτιτς ανέτοιμους και τον Κουτίνιο στον δρόμο για το Μόναχο και τη Μπάγερν, οι λύσεις του Βαλβέρδε δεν ήταν πολλές. Ο Γκριζμάν ήταν στην επίθεση με τους Ντεμπελέ, Σουάρες, ενώ ο Ντε Γιονγκ στο κέντρο με Αλενιά, Ρομπέρτο, σε μια ενδεκάδα που… άφησε ερωτηματικά. Απογοητευτικό και το ξεκίνημα των Καταλανών, αφού με τον Ολλανδό εγκλωβισμένο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Αντίθετα, η Αθλέτικ είχε περισσότερη κίνηση και στο πρώτο τέταρτο βρέθηκε δυο φορές μια ανάσα από το γκολ. Στο 7′ ο Γουίλιαμς με σουτάρα έξω από την περιοχή είδε τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ στο 15΄ ο φορ των Βάσκων βρέθηκε τετ α τετ με τον Γερμανό, αλλά νικήθηκε. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 32′ για να δούμε τη Μπαρτσελόνα να απειλεί, αλλά κι αυτή η φάση ήρθε από… δώρο της αντιπάλου. Τραγικό γύρισμα του Ουνάι Λόπεθ, αλλά ο Σουάρες έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Ουρουγουανός ήταν διπλά άτυχος, αφού στο 37΄τραυματίστηκε και αποχώρησε! Ο Ραφίνια πήρε τη θέση του και στο 44′ λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τον Ράκιτιτς, η Μπαρτσελόνα έγινε πιο κινητική, πήρε τον έλεγχο και στο 52′ είχε την πρώτη καλή φάση, αλλά ο Σιμόν νίκησε τον Ραφίνια. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ο ρυθμός έπεσε, η Μπάρτσα δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 70′ για να κάνει φάση, αλλά το σουτ του Ράκιτιτς πέρασε άουτ. Ο… κακός Γκριεζμάν είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 84′ (!), αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ.

Το φινάλε όμως ήταν απολαυστικό και είχε την υπογραφή ενός μεγάλου παίκτη. Ο 38χρονος Αντούριθ πέρασε στο ματς στο 88′ κι ένα λεπτά αργότερα πέτυχε με απίθανο ψαλίδι το 1-0! Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να απαντήσει, αλλά ο Λενγκλέ δεν κατάφερε με κεφαλιά να ισοφαρίσει…

Αθλέτικ: Ουνάι, Κάπα, Γιεράι, Νούνιες, Γιουρί, Ουνάι Λόπεθ (81′ Μπενάτ), Γκαρθία, Μουνιαϊν, Ραούλ Γκαρθία, Ντε Μάρκος (66′ Σάνθετ), Γουίλιαμς (88′ Αντούριθ)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Αλμπα, Ρομπέρτο (76′ Πέρεθ), Αλενιά (46′ Ράκιτιτς), Ντε Γιονγκ, Σουάρες (37′ Ραφίνια), Ντεμπελέ, Γκριεζμάν

Πηγή: gazzetta.gr