Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών στην Άγκυρα. Στον πρώτο της αγώνα με αντίπαλο την Τουρκία, για τον Β’ όμιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ, έχασε με 3-1 σετ (25-19, 22-25, 25-22, 25-23). Οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες αύριο στις 15.00.

Οι Τούρκοι προηγήθηκαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7) και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου σετ (25-19). Στο δεύτερο σετ η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Εφραιμίδης μπήκε στη θέση του Ασπιώτη και η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 8-5. Η διαφορά διατηρήθηκε και στη συνέχεια (9-16) και, παρόλο που οι Τούρκοι πλησίασαν (22-23), οι διεθνείς μας, με ηγέτη τον Τζούριτς στη διαγώνιο και άξιο βοηθό τον Εφραιμίδη, έκαναν το 1-1.

Το τρίτο σετ ανήκε στην γηπεδούχο ομάδα. Οι Τούρκοι πήραν διαφορά από τα πρώτα λεπτά (8-5, 16-10) και, παρά την προσπάθεια των Ελλήνων που μείωσαν στους δύο πόντους (19-17, 23-21), πέτυχαν το 2-1. Τα λάθη των διεθνών μας έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να προηγηθούν στο τέταρτο σετ (5-2, 8-6), αλλά στη συνέχεια οι αθλητές του Μέιφορθ ισοφάρισαν με 14-14, χωρίς όμως να καταφέρουν να προηγηθούν, καθώς έδωσαν εύκολους πόντους στους Τούρκους που πήραν το σετ μαζί με τη νίκη.

Μετά την αναμέτρηση ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκόρντον Μέιφορθ δήλωσε: «Το τουρκικό μπλοκ ήταν πολύ καλό σήμερα. Είχαν καινούριο πασαδόρο, τον Κεσκίν, του οποίου δεν είχαμε δει παιχνίδια. Ηταν μία αλλαγή γι΄αυτούς. Οι κεντρικοί και ο Τζούριτς έπαιξαν καλά, αλλά δεν είχαμε βοήθεια στην επίθεση από τους ακραίους».

Σημειώνουμε ότι τα γιουχαΐσματα, από μια μερίδα οπαδών, δεν έλειψαν κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού μας ύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στάδιο δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη.