Ο χαμός στην ουρά της Α1 μπάσκετ συνεχίζεται. Η ομάδα του Ηλυσιακού εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και φυσιολογικά γνώρισε την ήττα από τον Ίκαρο που την αναγκάζει να παλέψει μέχρι το τέλος για την παραμονή του στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Καλλιθέας έκανε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της 6ης θέσης εν όψει των πλέι οφ.

Από τους νικητές ξεχώρισε ο Στρναντ που είχε 20 πόντους με 6/8 τρίποντα και ο Γκίμπσον με 19 , ενώ από τον Ηλυσιακό προσπάθησε ο Νίκος Χατζής που κράτησε την ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο και ο Αναγκόνιε με 14 πόντους, ενώ ο Στόγκλιν αν και πέτυχε 10 πόντους είχε τραγικά ποσοστά ευστοχίας (4/15).

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο- πόντο ωστόσο οι παίκτης του Γιώργου Καλαφατάκη δεν άργησαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα. Με τους Γκίμπσον και Κυρίτση να κουβαλάν το επιθετικό φορτίο, ο Ίκαρος δημιούργησε διαφορές κοντά στους πέντε και επτά πόντους (19-12) , με το δεκάλεπτο να κλείνει με την ομάδα της Καλλιθέας στο +7 (21-14).

Ο Ηλυσιακός προσπάθησε να κλείσει τη διαφορά και πλησίασε με ένα γρήγορο 4-0 στο 21-18. Η απάντηση ήταν άμεση από τον Ίκαρο που μ’ ένα δικό του σερί 9-0 πήγε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (31-20). Αν και άποντος στο πρώτο δεκάλεπτο ο Στρναντ πέτυχε τρία μαζεμένα τρίποντα στο δεύτερο αυξάνοντας τη διαφορά στα μεγαλύτερα επίπεδα της (34-22).Ο Ηλυσιακός βελτιώθηκε στο επιθετικό κομμάτι , ωστόσο παρέμεινε ανύπαρκτος αμυντικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τη διαφορά έστω κι αν είχε βρει επιθετικό ρυθμό. Το ημίχρονο έκλεισε στους έξι πόντους(44-37) με τρίποντο του Στόγκλιν, ο οποίος σημείωσε μόλις τον πέμπτο του πόντο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο με τον Ηλυσιακό να πλησιάζει μέχρι τους τέσσερις πόντους (47-43) και τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν, εκμεταλλευόμενοι την κακή άμυνα των φιλοξενουμένων. Οι τέσσερις πόντοι έγιναν γρήγορα-γρήγορα δέκα με τον Στρναντ να συνεχίζει να «πυροβολεί» πίσω από τη γραμμή του τρίποντου (5/7). Ο επιθετικός πλουραλισμός συνεχίστηκε για τον Ίκαρο που έβρισκε σκορ από κάθε παίκτη που πάταγε στο παρκέ, πηγαίνοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο με διαφορά 11 πόντων (67-56).

Ο Ίκαρος έδειξε αυτοκτονικές τάσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο σκοράροντας μόλις δύο πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά. Ο Ηλυσιακός μείωσε στους επτά (69-62), όμως το έκτο τρίποντο του Στρναντ ήρθε να δώσει ξανά διαφορά 10 πόντων στην ομάδα του Καλαφατάκη. Το τρίποντο του Στρναντ έβαλε τέλος στις ελπίδες του Ηλυσιακού για ανατροπή, με το υπόλοιπο του αγώνα να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα και τον Ίκαρο να παίρνει τη νίκη με σκορ 86-71.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 44-37, 67-56, 86-71

Ίκαρος Καλλιθέας (Καλαφατάκης): Στρναντ 20, ΜακΝάιτ 4, Κυρίτσης 12, Βρκιτς 13, Φαγιέ 10, Γκίμπσον 19, Γιαννακίδης, Αγαδάκος 8, Σίμτσακ, Άλαμπι, Καρακωνσταντάκης

Ηλυσιακός (Ζευγώλης): Καυκής 2, Αράπης, Αναγκόνιε 14, Αποστολίδης 7, Χατζής 9, Σπανός 11, Δορκοφίκης 5, Αντωνάκης, Παραγυιός 4, Στόγκλιν, Μόρισον 10, Μάρας 9

Πηγή: sport-fm.gr