Το περασμένο καλοκαίρι πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, αναθέτοντας την τεχνική ηγεσία της ομάδας του σε έναν νεαρό και άπειρο προπονητή, τον Αντρέα Στραματσόνι. Δέκα μήνες μετά, ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι βλέπει την ομάδα του να κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, αφού μετά την εντός έδρας ήττα που υπέστη από τη Ρόμα με 3-2, αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, το μόνο στόχο που της είχε απομείνει. Η απογοήτευσή του, μετά τη λήξη του ματς, ήταν εμφανής, όμως δεν προχώρησε σε δηλώσεις που να αφήνουν να εννοηθεί πως αναμένεται να απολύσει τον προπονητή του.

«Μετά το τέλος του αγώνα, έδωσα τα συγχαρητήριά μου στους παίκτες και τον προπονητή, αφού θεωρώ πως έκαναν αυτό που μπορούσαν. Όλοι ξέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα. Με τους παίκτες που μας έχουν απομείνει, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από το ματς με τη Ρόμα», είπε ο Μοράτι.

Η αλήθεια είναι πως οι τραυματισμοί έχουν αφήσει την ομάδα… γυμνή. «Θα πρέπει να αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους η Ίντερ έχει τόσους τραυματίες. Δεν γίνεται να είναι μόνο σύμπτωση. Υπάρχει και κάποιος άλλος λόγος, τον οποίο καλούμαστε να βρούμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος των «νερατζούρι».

Αυτό σημαίνει πως επιρρίπτει ευθύνες στον τρόπο με τον οποίο ο Αντρέα Στραματσόνι και οι συνεργάτες του προετοιμάζουν τους ποδοσφαιριστές. «Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά το τέλος της χρονιάς. Έχουμε ακόμα έξι αγώνες για το πρωτάθλημα, όπου καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ας ελπίσουμε πως θα μας έχουν περισσέψει κάποιοι παίκτες, ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε κανονικά τα εναπομείναντα παιχνίδια», είπε με νόημα ο ηγέτης της Ίντερ.

Κλείνοντας, ο Μοράτι έδωσε δίκιο σε όσους διαμαρτύρονται για τις εμφανίσεις της ομάδας του. «Οι φίλαθλοι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, αλλά δεν μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Για αυτό υπεύθυνη είναι η διοίκηση. Να είστε σίγουροι πως, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα παρθούν οι σωστές αποφάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάσιμο Μοράτι.

Πηγή: sport-fm.gr