Ο Πέδρο Ενρίκε ήταν αυτός που αποβλήθηκε από πλευράς ΠΑΟΚ κατά το χθεσινό φιλικό με την Τσβόλε, που έληξε ισόπαλο με 2-2, με την ομάδα του να παίζει με δέκα παίκτες από το 70′ και μετά. Η κίνηση αυτή δεν άρεσε στον προπονητή του, Αμπέλ Φερέιρα, όπως άφησε να εννοηθεί με τη δήλωσή του μετά το ματς.

«Δεν είναι εύκολη κατάσταση η αποβολή. Συνέβη όμως ο διαιτητής κάνει λάθη αλλά εμείς πρέπει να το αποδεχθούμε και να είμαστε ήρεμοι για να μην αφήνουμε την ομάδα με παίκτη λιγότερο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός για το… κατόρθωμα του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.

Λίγες ώρες αργότερα, το όνομα του 29χρονου ποδοσφαιριστή εμπλέκεται σε μεταγραφικό σενάριο από την πατρίδα του. Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα clicrdc.com.br φιλοξενεί ένα άρθρο με τίτλο: «Δύο επιθετικοί στο στόχαστρο της Σαπεκοένσε», με τον συντάκτη να βάζει σε αυτό και το όνομα του «ασπρόμαυρου» παίκτη.

«Η “Σάπε” ψάχνει για παίκτες στην επίθεση και τα ονόματα των Ενρίκε Αλμέιδα και Πέδρο Ενρίκε, έρχονται στο προσκήνιο. Ο Ενρίκε, σε ηλικία 29 ετών, είναι στον ΠΑΟΚ, αγωνίζεται κυρίως στα αριστερά της επίθεσης και μια πιθανή του άφιξη, θα μπορούσε καλύψει την αποχώρηση του Ρίλντο για τη Νότια Κορέα. Ο παίκτης που ανακαλύφθηκε από την Γκρέμιο, έχει περάσει επίσης από Γαλλία, Ελβετία, Αζερμπαϊτζάν και Καζακστάν», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Πριν λίγες ημέρες, το όνομα του Βραζιλιάνου είχε «παίξει» και για την Ατλέτικο Μινέιρο και την Ατλέτικο Παραναένσε, με το όνομα του Ενρίκε να κάνει προφανώς… γκελ στην αγορά της χώρας του.