Χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου, ο Παναθηναϊκός νίκησε 82-58 την Άλμπα στο ΟΑΚΑ. Του το… χάλασε όμως η νίκη της Μάλαγα επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη που «μπλέκει» τον όμιλο και αγχώνει τους «πράσινους».

Και αυτό διότι η Μάλαγα νίκησε την Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη και έμπλεξε τα δεδομένα του ομίλου αφού εξακολουθεί να «κυνηγάει» τους «πράσινους» ενώ παράλληλα αναγκάζει τους Μαδριλένους να ψάχνουν μόνο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού με αντίπαλο το ‘τριφύλλι’.

Σε ότι αφορά το σημερινό ματς πάντως, η ομάδα του Πεδουλάκη δεν βρήκε την παραμικρή αντίσταση. Από το ξεκίνημα έκανε το παιχνίδι της, πήρε πόντους από πολλούς παίκτες και δεν άφησε στους αδύναμους Γερμανούς το παραμικρό περιθώριο…

Ματσιούλις με 16 πόντους και Λάσμε με 14 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους «πράσινους» από τους οποίους χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Σκορδίλης, Γιαννόπουλος και Ξανθόπουλος.

Το ματς:

Αφεντικό από νωρίς…

Με τον Σχορτσανίτη στην βασική πεντάδα, παρέταξε την ομάδα του ο Πεδουλάκης αφού ο σέντερ του Παναθηναϊκού ήταν έτοιμος. Γκιστ, Ματσιούλις, Διαμαντίδης και Ούκιτς ήταν οι υπόλοιποι. Η Άλμπα από τις πρώτες φάσεις του αγώνα, έδειξε ότι πρόκειται για μία αδύναμη ομάδα με πολλά προβλήματα. Οι «πράσινοι» τα εκμεταλλεύτηκαν! Με καλές επιλογές και «σφιχτή» άμυνα πήγαν γρήγορα στο 12-2, δείχνοντας ότι ήθελαν από νωρίς να πάρουν τον έλεγχο!

Οι Γερμανοί δεν ήταν σε θέση να αντιδράσουν… Ο Τζέντοβιτς και ο Μπάιαρς ήταν οι πιο δραστήριοι αλλά μόνοι τους δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Κάπως έτσι, η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 21-11.

Άνετος και… ωραίος

Η είσοδος του Λάσμε στο παρκέ, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Ο Γκαμπονέζος σαφώς πιο κινητικός από τον Σχορτσανίτη, «βόλταρε» και σκόραρε με ευκολία. Επιπλέον, ο Μπανκς μπήκε «ζεστός» και βοήθησε πολύ να γίνει το 30-15, στα μισά της περιόδου περίπου. Το ματς πήγαινε ακριβώς όπως το ήθελε ο Πεδουλάκης με την Άλμπα να έχει κάνει μόνο μία «ζημιά»… Αυτήν στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ (5). Οι παίκτες των «πράσινων» έπαιζαν άνετα, με φαντασία και καλά ποσοστά. Ο Ματσιούλις είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση και κάπως έτσι το ημίχρονο έκλεισε με το 50-28 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Για την Άλμπα ένα ακόμα στοιχείο του αγώνα που έπαιζε ρόλο, ήταν ότι ο Τόμπσον δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και δεν είχε καν σκοράρει! Αντίθετα, για τον Παναθηναϊκό, ο Σχορτσανίτης ήταν πολύ καλός κοντά στο καλάθι ενώ όταν η μπάλα έβγαινε στην περιφέρεια, ο Ματσιούλις αναλάμβανε δράση. Η διαφορά πήγε στους 24 (57-33) και έτσι το ενδιαφέρον για το νικητή, όσο περνούσε η ώρα μειωνόταν.

Τυπική διαδικασία…
Η διαφορά έμενε σταθερά πάνω από τους 20 πόντους και έτσι οι «πράσινοι», χωρίς να πατούν πλέον… γκάζι, έκαναν το παιχνίδι τους και χάριζαν και θέαμα στο κοινό τους. Το 67-37 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος, αποτύπωνε την διαφορά των δύο ομάδων.

Με μία τόσο μεγάλη διαφορά στο σκορ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού χαλάρωσαν και στην άμυνα, στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου. Η Άλμπα έκανε ένα γρήγορο 11-0 και μείωσε σε 67-48 αλλά ακόμα και έτσι το ματς δεν θα μπορούσε να φύγει από τους «πράσινους». Ειδικά μετά το πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου, το ματς είχε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα και το μόνο που έμενε ήταν να γίνει γνωστό το τελικό σκορ. Το 82-58, έδειχνε ξεκάθαρα πόσο ανώτερος ήταν ο Παναθηναϊκός στο ματς.

Τα δεκάλεπτα:
21-11, 50-28, 67-37, 82-58

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Ματσιούλις 16 (4/4 τρ), Ούκιτς 8, Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 6, Μπανκς 8, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης 2, Σχορτσανίτης 10

Άλμπα (Ομπράντοβιτς): Σούλτζε, Σάφαρτζικ 6, Τόμπσον 5, Μπάιαρς 4, Τζέντοβιτς 8, Μιράγες 4, Γουντ 9, Τραορέ 6, Φόστερ 5, Ιντμπίχι 6, Μόρλεϊ 5

Πηγή: Sport-fm.gr