Απίθανα πράγματα έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο τέταρτο παιχνίδι με αντίπαλο τους Ντιτρόιτ Πίστονς, στο οποίο οι Μιλγουόκι Μπάκς πήραν… σκούπα και τελείωσαν τη σειρά με 4-0. Ο Έλληνας φόργουορντ σημείωσε 41 πόντους, κατέβασε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, ενώ έκανε και 4 εντυπωσιακά μπλοκ, συμβάλλοντας καθοριστικά στο τελικό 104-127.

Η φάση του αγώνα, πάντως, έγινε όταν τα «ελάφια» ήταν πίσω στο σκορ με 7 πόντους (58-51) και έπρεπε να ξεκολλήσουν από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονταν. Ο Αντετοκούνμπο πήρε φόρα, πήγε να καρφώσει στο αντίπαλο καλάθι, αλλά ο Αντρέ Ντράμοντ ήταν εκεί για να τον σταματήσει με αντικανονικό τρόπο. Παρά το σκληρό φάουλ, ωστόσο, ο «Greek Freak» μετέτρεψε το κάρφωμα σε λέι απ, αλλάζοντας χέρι στον αέρα ενώ έπεφτε.

Η κίνηση αυτή έκανε τους πάντες να μείνουν με ανοικτό το στόμα, με την αντίδραση ενός φίλου των «πιστονιών» να είναι η πλέον χαρακτηριστική. Όσο για τον Ντράμοντ, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έκανε ο αντίπαλός του και γελούσε από αμηχανία, αλλά και έκπληξη.

Δείτε τη φάση:

Η κίνηση αυτή θύμισε σε κάποιους την ενέργεια που είχε κάνει ο Μάικλ Τζόρνταν, στους τελικούς του 1991 των Σικάγο Μπουλς κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς. Μπορεί να μοιάζει με… ιεροσυλία, αλλά ο Γιάννης στη σειρά με τους Πίστονς έκανε δύο ενέργειες που θύμισαν τον «Air Mike». Η διαφορά του τότε με το τώρα, είναι πως τότε δεν είχε γίνει φάουλ…

Η κίνηση του Τζόρνταν: