Ο Νίκος Λυμπερόπουλος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ολλανδία, όπου «έτρεξε» κάποια θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό της ΑΕΚ για τη νέα περίοδο, με το θέμα του προπονητικού κέντρου όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να είναι ανάμεσα σε αυτά. Εκτός αυτού, φαντάζει λογικό να έγιναν και κινήσεις που αφορούν το μεταγραφικό κομμάτι.

Η περίπτωση του Κρίστοφερ Πέτερσον αρέσει στην Ένωση, αλλά πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση. Ο Σουηδός εξτρέμ της Χεράκλες θεωρείται ιδανική προσθήκη για το ρόστερ που θέλει να σχηματίσει ο Μανόλο Χιμένεθ, με τον Ισπανό προπονητή να επιθυμεί ξεκάθαρα να έχει τους περισσότερους παίκτες της επόμενης σεζόν στη διάθεσή του, πριν αρχίσουν τα… βάσανα.

Στην «κιτρινόμαυρη» λίστα βρίσκεται πάντα για την ίδια θέση και η περίπτωση του Ντάργουϊν Ματσίς, με τον εξτρέμ της Ουντινέζε από τη Βενεζουέλα να εντυπωσιάζει από τη στιγμή που πήγε ξανά στην Ισπανία και φόρεσε τη φανέλα της Κάντιθ, ως δανεικός. Ωστόσο, φαντάζει δύσκολο να μείνει στο Φρίουλι και ο «δικέφαλος» δεν τον βγάζει από… το ραντάρ του.

Επίσης, ο Μεσσήνιος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ θα ταξιδέψει και στη Σουηδία, όπου σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ» θα βρεθεί με τον ατζέντη Μάρτιν Νταλίν και όχι μόνο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ο εκπρόσωπος του Νίκλας Χουλτ, αλλά και δύο χαφ της Νόρκεπινγκ, των Αλεξάντερ Φράνσον και Σίμον Τερν, τα ονόματα των οποίων θα βρεθούν στο «κιτρινόμαυρο» προσκήνιο το προσεχές διάστημα.

Λυμπερόπουλος και Χιμένεθ έχουν συνέχεια έναν ανοικτό δίαυλο, με τους δύο να είναι αυτοί που θα φέρουν το βασικό βάρος του «χτισίματος» του νέου ρόστερ.