Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League πήρε η Λίβερπουλ, που επικράτησε στο Άνφιλντ με σκορ 2-0 της Πόρτο, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των Πορτογάλων στον επαναληπτικό του Ντραγκάο.

Η Λίβερπουλ είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, και άνοιξε γρήγορα το σκορ, με ένα τυχερό γκολ του Κεϊτά, το σουτ του οποίου κόντραρε πάνω στον Όλιβερ Τόρες, με την μπάλα να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα της Πόρτο για το 1-0.

Το 2-0 ήρθε στο 26’, όταν μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε την «ασίστ» στον Φιρμίνο για να σκοράρει προ κενής εστίας.

Η Πόρτο προσπάθησε να μειώσει πριν το ημίχρονο, όμως δύο φορές ο Άλισον είπε «όχι» στον Μαρεγκά, στο 30’ και στο 34’, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν υποτονικός και η Λίβερπουλ κατάφερε με σχετική ευκολία να κρατήσει αυτό το 2-0 που της δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Την ίδια ώρα, στον αγγλικό «εμφύλιο» των προκριματικών του Champions League, η Τότεναμ έπαιρνε τη νίκη με 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του νέου γηπέδου της, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει του επαναληπτικού.

Η Σίτι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 13’ να ανοίξει το σκορ, με τον Γιορίς να αποκρούει το πέναλτι του Αγκουέρο, ενώ καλή στιγμή είχε η Τότεναμ στο 24’ με τον Κέιν να μην μπορεί να νικήσει τον Έντερσον.

Παρά τον τραυματισμό του Κέιν και την κατοχή μπάλας που ήταν σαφώς υπέρ της Σίτι, ήταν οι «Πετεινοί» αυτοί που έφτασαν στο γκολ στο 78’, με πολύ ωραία ενέργεια του Σον, και το γκολ αυτό δίνει ένα εύθραυστο προβάδισμα στην Τότεναμ, ενώ η Σίτι θα τα δώσει όλα για την ανατροπή στον επαναληπτικό.