Ακόμη έναν διαιτητή από τη Δανία, σε ντέρμπι της Super League, όρισε η ΚΕΔ/ΕΠΟ. Αυτήν τη φορά επιλέχθηκε ο Γιάκομπ Κέλετ, ο οποίος θα διευθύνει την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Λαρς Χούμελγκααρντ και Χέινε Σόρενσεν.

Ο 38χρονος ρέφερι ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA, είναι δηλαδή μία κατηγορία κάτω από την Elite. Διαθέτει σημαντική εμπειρία από ευρωπαϊκούς αγώνες, κυρίως σε επίπεδο Europa League, όπου πέρυσι σφύριξε τον προημιτελικό Ατλέτικο Μαδρίτης – Λοκομοτίβ Μόσχας, ενώ αυτήν τη σεζόν σφύριξε για πρώτη φορά στην καριέρα του και παιχνίδι ομίλων του Champions League και πιο συγκεκριμένα το Σαχτάρ Ντόνετσκ – Χοφενχάιμ.

Όσον αφορά το… ελληνικό του παρελθόν, ο Κέλετ έχει διευθύνει ξανά ματς του ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα της σεζόν 2015-16, για τους ομίλους του Europa League, το 0-0 της Τούμπας με την Γκαμπάλα. Την αγωνιστική περίοδο 2013-14 είχε διευθύνει το Σταντάρ Λιέγης – Ξάνθη 2-1 για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa, ενώ στα τελευταία προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε οριστεί και στην εκτός έδρας νίκη της Εθνικής με 4-1 επί του Γιβραλτάρ.

Υπενθυμίζεται ότι Δανός ήταν και ο διαιτητής του ντέρμπι «δικεφάλων» μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ο 42χρονος Μάικλ Τίκγκααρντ.

Αναλυτικά οι ορισμοί διαιτητών για την 23η αγωνιστική της Super League ΕΔΩ.