Ένα από τα σκηνικά που δύσκολα συναντάς ακόμη και στις ερασιτεχνικές κατηγορίες έγινε χθες στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας μεταξύ Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Πρωταγωνιστικής ήταν ο τερματοφύλακας των «μπλε», Κέπα, ο οποίος αρνήθηκε να γίνει αλλαγή, παρά την απόφαση του προπονητή του.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι σήκωσε τον Βίλι Καμπαγιέρο για να μπει εντός παιχνιδιού μόνο για τη διαδικασία των πέναλτι, με το ματς να έχει φτάσει στο 120’, αλλά ο Βάσκος γκολκίπερ αρνήθηκε να βγει, παρά τις επίμονες παρατηρήσεις του Ιταλού τεχνικού. Έτσι, για λίγα λεπτά το ματς διακόπηκε.

Ο Σάρι έγινε έξαλλος με την αντίδραση του ποδοσφαιριστή του και λίγο έλειψε να αποχωρήσει. Βασικά, κατευθύνηθκε προς την έξοδο, αλλά τελικά γύρισε πίσω. H αλλαγή δεν έγινε ποτέ, ο Ιταλός επέστρεψε στον πάγκο και ο Κέπα συνέχισε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί η Τσέλσι έχασε την κούπα, καθώς οι παίκτες της αστόχησαν δύο φορές, ενώ και ο ίδιος έβγαλε μια εκτέλεση.

«Ήταν μια μεγάλη παρεξήγηση. Νόμιζα ότι ο Κέπα έχει κράμπα, αλλά αφού αισθανόταν καλά, έπραξε σωστά και συνέχισε. Καλά έκανε, όμως είχε άδικο ως προς τον τρόπο που εκφράστηκε εκείνη τη στιγμή. Σίγουρα θα πρέπει να μιλήσω και μαζί του για να το λύσουμε, όμως ήταν μια μεγάλη παρεξήγηση», ανέφερε για το όλο σκηνικό ο Ιταλός προπονητής.

«Είμαι αναστατωμένος και λυπημένος που δεν πήραμε τον τίτλο. Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Θα ήθελα να διευκρινίσω και ορισμένα πράγματα για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Δεν ήταν πρόθεσή μου να μην υπακούσω στις εντολές του προπονητή μου και νομίζω πάνω στην ένταση της στιγμής δημιουργήθηκε μια μεγάλη παρεξήγηση.

Ο προπονητής πίστευε ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω στο παιχνίδι και εγώ ήμουν καλά για να παίξω και στα πέναλτι και να βοηθήσω την ομάδα μου. Μέχρι και οι γιατροί είχαν επιστρέψει στον πάγκο, για να μεταφέρουν στον προπονητή ότι ήμουν καλά. Καταλαβαίνω ότι διαστρεβλώθηκε η κατάσταση αλλά σέβομαι απόλυτα τον προπονητή και την δύναμη που έχει στην ομάδα», είπε από την πλευρά του ο Βάσκος κίπερ.

Για την ιστορία,

Δείτε το απίστευτο σκηνικό: