Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του ΝΒΑ, ένας μπασκετμπολίστας που είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο, ένας αθλητής που οι αντίπαλοι τον φοβούνται, καθώς κανείς δεν ξέρει από πού τους την έχει… φυλαγμένη. Άλλωστε, η ορμή του «Greek Freak» δύσκολα μπορεί να σταματήσει…

Ωστόσο, όταν ήταν πιτσιρικάς, ο 24χρονος αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς είχε μια τραυματική εμπειρία μέσα στο γήπεδο, η οποία τον έκανε από τότε να αναπτύξει «μια νοοτροπία τέρατος», όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του. Ο Γιάννης είχε χάσει με 33-0 σε μονό, από άνθρωπο που του είχε πει ότι «δεν θα μου βάλεις πόντο», όπως και συνέβη.

Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Νίκος Παππάς. Όσοι γνωρίζουν κάποια πράγματα για τον γκαρντ του Παναθηναϊκού, ξέρουν τον αστικό μύθο (που πιθανότατα είναι αλήθεια) ότι για να δώσει ελπίδες τους αντιπάλους του, έπαιζε με… το ένα χέρι. Με τον Αντετοκούνμπο χρησιμοποίησε και τα δύο, αλλά του είπε πως δεν θα του επέτρεπε να του βάλει καλάθι. Και όπως περιέγραψε ο ίδιος ο Γιάννης, το πέτυχε και τον έκανε να βάλει τα κλάματα.

«Είχα μία κακή εμπειρία στο γήπεδο που μεγάλωσα, στα Σεπόλια. Είναι ένας τύπος που είναι πραγματικά πολύ καλός. Το όνομα του είναι Νίκος Παππάς! Ήμουν 15 και ήταν 19… Μπροστά σε όλους τους φίλους μου, μέσα στο γήπεδό μου, μου πρότεινε να παίξουμε ένας εναντίον ενός. Μάλιστα, έβαλε στοίχημα πως δεν θα μπορέσω να σκοράρω.

Και τελικά με κέρδισε με 33-0, αν θυμάμαι καλά… Έβαλα τα κλάματα, έφυγα από το γήπεδο και από εκείνη την ημέρα ανέπτυξα μία νοοτροπία τέρατος. Έλεγα πως δεν θα χάσω ποτέ ξανά σε ένας εναντίον ενός. Όποτε θα έχω ξανά την ευκαιρία να αντιμετωπίσω κάποιον στο γήπεδό μου, θα κυριαρχήσω».

Με τον Αντετκούνμπο να συμπληρώνει: «Κάθε φορά που παίζουμε για την εθνική ομάδα, φροντίζει να μου το θυμίζει. Όποτε έκανα μία ωραία κίνηση μπροστά του ή σκόραρα, έκανε πλάκα ότι τώρα μπορεί να τα καταφέρνω, αλλά κάποτε με “σκότωσε”…».