Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε τεράστιο παιχνίδι κόντρα στην Μπασκόνια, έβαλε το τρίποντο που ισοφάρισε τον αγώνα και ήταν εκείνος που «σφράγισε» τη νίκη του Ολυμπιακού σε ένα ματς που oι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν να ανατρέψουν το σκορ.

Ο διεθνής φόργουορντ, μετά το τέλος του παιχνιδιού ήταν ευτυχισμένος για την εξέλιξη του ματς και μίλησε στη Euroleague Greece για το πόσο ψυχοφθόρο είναι να κυνηγάς το σκορ, για τα μεγάλα σουτ που διδάσκει ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ έστειλε και μήνυμα προς… Μαδρίτη για το επερχόμενο παιχνίδι.

«Ψυχοφθόρο να κυνηγάς το σκορ»

Το παιχνίδι στο ΣΕΦ φάνηκε πως πηγαίνει προς την πλευρά της Μπασκόνια, οι «ερυθρόλευκοι» όμως ήταν μαχητικοί και πάλεψαν μέχρι το τέλος. Μάζεψαν τις διαφορές που πήρε η ισπανική ομάδα και τελικά κατάφεραν με ένα τεράστιο τρίποντο να στείλουν το ματς στην παράταση και τελικά να το πάρουν. Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τις σκέψεις του μέσα στο ματς και σχολίασε πόσο ψυχοφθόρο και κουραστικό είναι να κυνηγάς ένα παιχνίδι που είσαι πίσω στο σκορ.

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ξέραμε από την αρχή ότι η Μπασκόνια είναι μια καλή ομάδα, μια ποιοτική ομάδα, που παίζει καλό, ελκυστικό και έξυπνο μπάσκετ. Πέρα από όλα αυτά ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που βρισκόμασταν συνέχεια πίσω στο σκορ. Είχαμε το ψυχολογικό βάρος του να κυνηγάμε το σκορ και δεν είναι ότι το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο…

Ήμασταν πίσω με διαφορά 6 ή 7 πόντων, οπότε όταν βρίσκεσαι σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνει παραπάνω προσπάθεια, να δώσουμε παραπάνω ενέργεια για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και μετά γινόταν και πάλι το ίδιο και ήταν αυτή η ίδια κατάσταση σε όλο το παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι που είναι πολύ ψυχοφθόρο, πάρα πολύ κουραστικό και δεν είναι καθόλου εύκολο να το διαχειριστείς. Αυτός είναι ο λόγος που θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, που είχαμε την πνευματική και την σωματική συγκέντρωση και δύναμη να κάνουμε την τελευταίο σπριντ και στην παράταση να πάρουμε την νίκη».

«Μάθημα του Σπανούλη το σουτ»

Τα εύσημα στον Βασίλη Σπανούλη έδωσε για ακόμα μια φορά ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ, που τόνισε ότι όλοι στον Ολυμπιακό έχουν πάρει μαθήματα από τον καλύτερο δάσκαλο, για το πως θα πετύχουν τέτοια μεγάλα σουτ.

«Δεν είχα τον χρόνο να σκεφτώ στο τέλος. Μέσα σου μπορεί να νιώθεις την αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να το βάλεις το σουτ που θα πάρεις, το οποίο είναι κάτι που νομίζω νιώθουν όλοι οι παίκτες. Αν έχεις την αυτοπεποίθηση και πάρεις ένα καλό σουτ και όταν λέω καλό σουτ δεν εννοώ να είναι ανοιχτό, αλλά να βρεις την ανισορροπία του αντιπάλου και να πάρεις ένα καλό σουτ, μπορεί να έχει παραπάνω πιθανότητες να ευστοχήσεις.

Αυτό έγινε, το έβαλα εγώ όπως το έχουν βάλει πάρα πολλά άλλα παιδιά εδώ στην ομάδας μας. Ο Βασίλης το έχει κάνει μάθημα και μας διδάσκει τον τρόπο τόσα χρόνια. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος, δεν θα το κρύψω, που έβαλα αυτό το τρίποντο και έδωσα την ευκαιρία στην ομάδα μου να κερδίσει το παιχνίδι στην παράταση και πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτήν την νίκη, γιατί ήταν πάρα πολύ σημαντική για εμάς. Δεν ήταν προσωπική η προσπάθεια, αλλά ομαδική και αυτό την κάνει ακόμα καλύτερη».

«Δύσκολα στη Μαδρίτη, αλλά είμαστε Ολυμπιακός»

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος να αντιδρούν οι ομάδες στις απουσίες, αφού ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τέθηκε εκτός και έτσι χρειάστηκε να κάνει το step up ο Ζακ ΛεΝτέι, ενώ έστειλε και… μήνυμα προς Μαδρίτη.

«Ο Νίκολα είναι σημείο αναφοράς για εμάς, όμως ο Ζακ έκανε τεράστια προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε χαρακτήρα και θεωρώ ότι κάλυψε σε μεγάλο βαθμό το κενό του Νίκολα σε άμυνα και επίθεση. Έτσι πρέπει να δουλεύουν οι ομάδες, έτσι δουλεύουν σωστά στις απουσίες.

Έτσι είναι η Euroleague, για όλες τις ομάδες, έτσι είναι το πρόγραμμα. Ξεκούραση όσο περισσότερο μπορούμε, σωστή αποθεραπεία, ό,τι χρειάζεται, ό,τι μπορείς να κάνεις για να είσαι το δυνατόν πιο έτοιμος γίνεται. Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι επίσης πολύ σημαντικό, θέλουμε να είμαστε καλοί, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σίγουρα δεν είναι εύκολα να παίζει στην Μαδρίτη, αλλά και εμείς είμαστε ο Ολυμπιακός και θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Πηγή: gazzetta.gr