Εμφανίστηκε πριν από δύο χρόνια στην Τούμπα και έχει κατορθώσει να γίνει ο Νο 1 «killer» του ΠΑΟΚ. Οι αριθμοί που συνοδεύουν την παρουσία του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην Ελλάδα είναι άκρως εντυπωσιακοί και δικαιώνουν την οικογένεια Σαββίδη, που πείσθηκε να πληρώσει 1,9 εκατ. ευρώ στη Λέγκια Βαρσοβίας για να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σέρβος επιθετικός ήταν επιλογή του συμπατριώτη του, Βλάνταν Ίβιτς, σε μια περίοδο που η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναζητούσε επειγόντως σέντερ φορ, εξαιτίας του παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος του Στέφανου Αθανασιάδη. Ο πρώην προπονητής του «δικεφάλου» ήταν αυτός που έπεισε τον Ιβάν Σαββίδη να ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωσή του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Σαββίδης το βράδυ της Δευτέρας (17/12) σε διάλογο που είχε με φίλαθλο του ΠΑΟΚ στο Instagram. «Ο Ιβιτς τον έφερε», απάντησε ο γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.

Οι στιγμές και οι αριθμοί το 2018

Μέσα στο 2018 ο Πρίγιοβιτς έχει καταφέρει να σπάσει κάθε ρεκόρ παραγωγικότητας με την ασπρόμαυρη φανέλα, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένας επιθετικός που «μέσα στο κουτί» μπορεί να… σκοτώσει κάθε αντίπαλη άμυνα και να «εκτελέσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Σε λιγότερο από 365 ημέρες ο Σέρβος στράικερ έχει πετύχει 33 γκολ συνολικά, 32 με τον ΠΑΟΚ και ένα με την εθνική ομάδα της χώρας του, σε 50 επίσημα παιχνίδια.

Στο πρώτο μισό του 2018 ο «Μεγαλέξανδρος» του ΠΑΟΚ, σε 19 αγώνες πέτυχε 17 γκολ, στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για δεύτερη φορά, με μοναδικό «ψεγάδι» το χαμένο πέναλτι (πρώτο και μοναδικό στην καριέρα του) στον τελικό του ΟΑΚΑ. Νωρίτερα, τον Φεβρουάριο, με προσωπικές ενέργειες του Ιβάν Σαββίδη, ανανέωσε και επέκτεινε το συμβόλαιο του με τον «δικέφαλο» έως το καλοκαίρι του 2022, λέγοντας «όχι» στην εντυπωσιακή πρόταση από την Κίνα.

Έκλεισε τη σεζόν 2017-18 με 19 γκολ στο πρωτάθλημα της Super League, κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας, ενώ το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στα γήπεδα της Ρωσίας συμμετέχοντας στην αποστολή της εθνικής Σερβίας για το Μουντιάλ 2018.

Χωρίς ανάσα συνέχισε τη σεζόν και άρχισε από τον περασμένο Ιούλιο, δίχως να κάνει στοιχειώδη προετοιμασία και να ξεκουραστεί, να σκοράρει ακατάπαυστα, ξεκινώντας με δύο γκολ στα παιχνίδια εναντίον της Βασιλείας για τα προκριματικά του Champions League.

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2018, εναντίον της Λάρισας, σκόραρε το 50ό γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα σε 83 αγώνες. Επίδοση που είναι η πιο γρήγορη όλων των εποχών στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο μισό ο Σέρβος «κανονιέρης» έχει φτάσει σε 26 συμμετοχές τα 15 γκολ, ενώ σκόραρε τον Νοέμβριο και με την εθνική ομάδα της χώρας του στον αγώνα κόντρα στη Λιθουανία για το UEFA Nations League.

Πηγή: gazzetta.gr