Στην Bundesliga μετρά οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς και κάποιοι βιάζονται να τη στέψουν από τώρα πρωταθλήτρια. Στο Champions League, ωστόσο, η Μπάγερν μπήκε σε μπελάδες μετά την ήττα της στο Μινσκ από την ΜΠΑΤΕ προ τριών εβδομάδων και θα γίνουν περισσότεροι αν δεν τα καταφέρει το βράδυ της Τρίτης στη Γαλλία απέναντι στη Λιλ.

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες, που πέρασε το Σάββατο με 5-0 από το Ντίσελντορφ απέναντι στη Φορτούνα διευρύνοντας το νικηφόρο σερί-ρεκόρ της στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, θα παραταχθεί και πάλι χωρίς τους τραυματίες Άριεν Ρόμπεν και Μάριο Γκόμεζ.

Η Λιλ είναι μόλις ενδέκατη με ισάριθμους βαθμούς μετά από εννέα αγωνιστικές στη Ligue 1 μετά το 1-1 στην έδρα της Μπορντό. Εκτός πλάνων για τους «λιλουά» θα είναι οι τραυματίες Μαβουμπά και Γκεγιέ, ενώ αμφίβολος είναι ο Μπάσα που υπέστη κάταγμα στη μύτη και χειρουργήθηκε στο τελευταίο ματς. Οι δύο ομάδες δεν έχουν προϊστορία, αλλά η Μπάγερν έχει αντιμετωπίσει 30 φορές σύλλογο από τη Γαλλία έχοντας 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες εκτός έδρας. Η Λιλ έχει μία νίκη και μία ισοπαλία ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικούς συλλόγους.

Η πρωτοπόρος ΜΠΑΤΕ θέλει να συνεχίσει να εκπλήσσει τους πάντες και να προσθέσει στα θύματά της τη Βαλένθια, την οποία υποδέχεται στο Μινσκ. Πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει τον τίτλο με +7 από τον δεύτερο μετά και το 2-1 επί της Σλάβια Μοζίρ. Η Βαλένθια πήρε βαθμολογική ανάσα μετά τη νίκη-με ανατροπή στα τελευταία λεπτά-απέναντι στην Μπιλμπάο στο «Μεστάγια» το Σάββατο με 3-2, αλλά παραμένει μόλις ένατη. Πιάτι και Κανάλες θα είναι οι δύο απόντες για τις «νυχτερίδες», που δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ ομάδα από τη Λευκορωσία. Αντίθετα, η ΜΠΑΤΕ έχει έξι ήττες σε ισάριθμα ματς απέναντι σε ομάδες από την Ισπανία.

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 6 (6-2)
2) Μπάγερν Μονάχου 3 (3-4)
3) Βαλένθια 3 (3-2)
4) Λιλ 0 (1-5)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική

Βαλένθια-Μπάτε (21:45)
Μπάγερν-Λιλ (21:45)

Πηγή: sport-fm.gr