Νέα πρόταση από τον «ΑΚΤΩΡΑ» για το γήπεδο στον Βοτανικό εξετάζουν στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

Την Τετάρτη το μεσημέρι συναντήθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Άρη Βωβό, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική», και ήταν παρόντες το νέο ηγετικό στέλεχος της ΓΗΠΕΛ Γιάννης Παναγιωτίδης, η Αθηνά Μπαλωμένου (νομικός σύμβουλος του Αλαφούζου) και ο δικηγόρος του Βωβού.

Εκείνο που συζητήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν το προεδρικό διάταγμα που θα συζητηθεί στο ΣτΕ την 1η Νοεμβρίου, όμως πρόεδρος της «πράσινης» είπε ότι γίνεται συζήτηση με την κατασκευάστρια εταιρεία του γηπέδου, ώστε αυτό να γίνει σε δύο φάσεις για να μειωθεί και το κόστος.

Η πρώτη με 25.000 θέσεις, όπου απαιτούνται μόλις 30 εκατ. ευρώ. Η 2η φάση θα προβλέπει επέκταση στις 35.000-40.000 θέσεις -σε αόριστο χρόνο- με συνολικό κόστος μάξιμουμ 50-55 εκατ. ευρώ (σ.σ.: άλλα 20-25 εκατ. ευρώ δηλαδή).

Η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» ανέφερε στην προσφορά της ότι το κόστος του γηπέδου μπορεί να πέσει στα 60 εκατ. ευρώ (από τα 100 εκατ. ευρώ περίπου που ήταν η μελέτη προ τεσσάρων ετών), αλλά ο Αλαφούζος θεωρεί ότι είναι υψηλό το ποσό και έκανε συγκρίσεις με το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν νέες συναντήσεις και η χρηματοδότηση των 30 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστεί είτε από τον Δήμο Αθηναίων (αρκετά πιθανό) είτε από τον Παναθηναϊκό, αν και δεν είναι και στα καλύτερά του ο σύλλογος για να εγγυηθεί την αποπληρωμή ενός τέτοιου δανείου είτε από τριτοεγγυητές.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Αλαφούζος ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά το προεδρικό διάταγμα: «Εμείς δεν θέλουμε να καταντήσουμε σαν την ΑΕΚ. Να ρίξουμε το γήπεδό μας χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει τη μετεγκατάστασή μας σε ένα γήπεδο αντάξιο του Παναθηναϊκού. Να το ξεχάσουν όλοι αυτό».

Ο Βωβός ζήτησε, επίσης, να μάθει τις προθέσεις των ανθρώπων της ΠΑΕ για το αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν φέτος ή και στο μέλλον τη Λεωφόρο και ο Παναγιωτίδης απάντησε: «Εχουμε κάνει μελέτες, είναι μία βιώσιμη λύση, αλλά θέλουμε να διασφαλίσουμε και την επόμενη μέρα για τον σύλλογο. Ενα λειτουργικό γήπεδο».

Τη «χρυσή τομή» για να προχωρήσει το εμπορικό κέντρο και να διατηρήσει και ο Παναθηναϊκός τα δικαιώματά του ψάχνει ο Άρης Βωβός, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη SportDay: «Θέλω να βαδίσουμε χέρι χέρι με τον Παναθηναϊκό. Συναντηθήκαμε για να βρούμε μία κοινά αποδεκτή λύση», είπε ήταν το πρώτο σχόλιο του γνωστού κατασκευαστή και πρόσθεσε: «Να μη χάσουμε εμείς το εμπορικό κέντρο και να μην απολέσει ούτε ο Παναθηναϊκός τα δικαιώματα που έχει. Είναι μονόδρομος το Π.Δ. και θέλουμε να το στηρίξει ο Παναθηναϊκός».

Τα τυπικά με «Κατσούρ»

Νέο ραντεβού θα έχει σήμερα ο μάνατζερ του Κατσουράνη, Γιάννης Εμμανουηλίδης, με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για να επέλθει το συναινετικό διαζύγιο. Οι δύο πλευρές, πάντως, τις τελευταίες μέρες είχαν ανοιχτή επικοινωνία και απομένουν τα τυπικά. Στις διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει, όλα δείχνουν ότι ο Κατσουράνης θα πάρει ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ για να υπογράψει τη λύση του συμβολαίου.

Πηγή: sport-fm.gr