Ένας Γάλλος, ένας Γερμανός και ένας Σκωτσέζος. Όχι, δεν είναι εισαγωγή από ανέκδοτο, αλλά οι διαιτητές των ελληνικών ομάδων στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχουν.

Πιο συγκεκριμένα, στο ματς της ΑΕΚ με αντίπαλο την Μπενφίκα στη Λισαβόνα, για την 6η αγωνιστική του Champions League, ορίστηκε ο Μπόμπι Μάντεν. Ο Σκωτσέζος θα διευθύνει την αναμέτρηση στο «Ντα Λουζ», στην προσπάθεια της Ένωσης να πάρει έστω και έναν βαθμό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να αποφύγει το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία των ελληνικών ομάδων.

Ο 40χρονος ορίζεται για δεύτερη φορά φέτος σε αγώνα ελληνικής ομάδας, καθώς είχε σφυρίξει και το Μίλαν-Ολυμπιακός 3-1.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό και τη μάχη που θα δώσει με αντίπαλο τη Μίλαν στο Καραϊσκάκη, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ρέφερι ορίστηκε ο Μπενουά Μπαστιάν.

Ο Γάλλος ξυπνά άσχημες μνήμες, καθώς ήταν ο «άρχοντας του αγώνα» στην ήττα από τη Χάποελ Μπερ Σεβά με 1-0 στο Ισραήλ, τον Αύγουστο του 2016. Το παιχνίδι εκείνο ήταν για τα προκριματικά του Champions League και είχε σηματοδοτήσει τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Επίσης, ο 35χρονος έχει διευθύνει και το Αθλέτικ Μπιλμπάο-Παναθηναϊκός 1-0, για τα πλέι οφ του Europa League στις 24 Αυγούστου του 2017.

Τέλος, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα, θα το διευθύνει ο Τομπίας Βελτς. Ο Γερμανός έχει οριστεί ξανά σε παιχνίδι του «δικεφάλου» του Βορρά στην Ευρώπη, τον Αύγουστο του 2015, στην έδρα της Σπάρτακ Τρνάβα, με το ματς να λήγει ισόπαλο 1-1.

Ο 41χρονος ρέφερι είναι διεθνής από το 2011, ενώ φέτος έχει σφυρίξει σε ακόμη δύο παιχνίδια του Europa League.