Ζει το όνειρό του στον πάγκο της Μπορούσια Ντόρτμουντ και δεν επιθυμεί κάτι περισσότερο ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο δις πρωταθλητής Γερμανίας μίλησε στην εφημερίδα «Bild» και ισχυρίστηκε πως η Μπουντεσλίγκα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Πρέμιερ Λιγκ, στην οποία ήθελε να εργαστεί στο παρελθόν.

Κατάφερε με σκληρή δουλειά και σωστές επιλογές να φτιάξει μια ομάδα-μοντέλο που έσπασε την παντοκρατορία της Μπάγερν Μονάχου. Ο Γιούργκεν Κλοπ οδηγώντας τη Μπορούσια Ντόρτμουντ σε δύο διαδοχικές κατακτήσεις της Μπουντεσλίγκα, έγινε το νέο μεγάλο όνομα στο χώρο της προπονητικής.

Ο Κλοπ στα πρώτα χρόνια της προπονητικής καριέρας του είχε μιλήσει για τα όνειρά του και είχε αποκαλύψει πως θα ήθελε να προπονήσει μια αγγλική ομάδα, αφού η Πρέμιερ Λιγκ ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Τη δήλωσή αυτή υπενθύμισε στον Κλοπ ο δημοσιογράφος της «Bild» που του πήρε συνέντευξη με αφορμή τον αγώνα της ομάδας του με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι, για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πράγματι, όταν ήμουν νεώτερος ονειρευόμουν να προπονήσω μια ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Σήμερα η άποψή μου έχει αλλάξει. Για μένα ο ποδοσφαιρικός “παράδεισος” είναι η Μπουντεσλίγκα. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο από το να βρίσκομαι εδώ».

Μήπως είναι λίγο υπερβολικός αυτός ο χαρακτηρισμός; «Καθόλου! Στη Μπουντεσλίγκα υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες, που παίζουν ποιοτικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα πρωτάθλημα δύσκολο, όπου κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη».

«Και μετά, πώς μπορώ να μην αναφερθώ στα υπέροχα γήπεδα που είναι πάντα γεμάτα από οπαδούς. Και μάλιστα από οπαδούς με επίπεδο, που δεν δημιουργούν άσχημες καταστάσεις. Για αυτό λέω πως εδώ είναι ο παράδεισος. Η Αγγλία είναι κοντά μας, αλλά εμείς είμαστε πιο μπροστά σε όλα», απάντησε με μια δόση σωβινισμού ο Κλοπ.

Πηγή: sport-fm.gr