Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη φημολογία πως στην ΑΕΚ θα υπάρξει μια σημαντική αλλαγή προσώπου, η οποία θα επηρεάσει σημαντικά τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας. Ο λόγος για τον Βλαντιμίρ Ματιάτσεβιτς, ο οποίος όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει παρελθόν από το πόστο του αθλητικού διευθυντή στην πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Ο Σέρβος, που είχε πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του ως τεχνικός διευθυντής της Τσουαρίτσκι, έπιασε δουλειά στην Ένωση στις 2 Ιουλίου. Τότε, η έλευσή του είχε γίνει… μετά βαΐων και κλάδων, αλλά φαίνεται πως η συνεργασία των δύο πλευρών δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν όλοι στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο».

Όπως προκύπτει από τα σχετικά ρεπορτάζ, δεν κόλλησε ποτέ με το υπόλοιπο τιμ στα Σπάτα, ούτε κατάφερε να βοηθήσει σημαντικά για να αποκτηθούν νέοι ποδοσφαιριστές. Ο Ματιάσεβιτς δεν μπορούσε να λειτουργήσει με τον τρόπο που το έκανε στη χώρα του και έτσι οι τίτλοι τέλους αναμένεται να εμφανιστούν σύντομα.

Παρόλα αυτά, ο 40χρονος θα συνεχίσει να έχει μια ευρύτερη συνεργασία με την ΑΕΚ, για την οποία θα προτείνει αξιόλογες -κατά τον ίδιο- περιπτώσεις παικτών από την αγορά της χώρας του και την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Όσο για το ποιος θα τον αντικαταστήσει, η φημολογία εντείνεται και αφορά ένα πρόσωπο που ξέρει πράγματα και καταστάσεις στην ομάδα: ο λόγος για τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.

Περίπου ένα μήνα πριν, δημοσιεύματα από τη Σουηδία έκαναν λόγο για επιστροφή του στα Σπάτα. Τότε, οι αναφορές αυτές είχαν διαψευστεί κατηγορηματικά. Ωστόσο, φαίνεται τελικά ότι ίσως να μην ήταν τόσο… επιστημονικής φαντασίας τα εν λόγω σενάρια.

Ξανά από τη σκανδιναβική χώρα, γίνεται αναφορά πως ο Μαϊστόροβιτς θα ήταν θετικός σε μια επιστροφή στην ΑΕΚ, καθώς πλέον ψάχνει δουλειά, έχοντας αποχωρήσει από τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην Μπρομαποϊκάρνα. Μένει να φανεί εάν όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα, με τις μεταγραφικές εκκρεμότητες της πρωταθλήτριας Ελλάδας να έρχονται πιο έντονα στο προσκήνιο, όσο πλησιάζει ο Ιανουάριος.