Την περασμένη βδομάδα του τα ‘χωσε. Και ο Γκερέιρο όμως, αποδείχθηκε πως, φοβέρα θέλει. Μιλώντας στη NOVA, και με αφορμή τη βελτιωμένη εικόνα του Πολωνού στα φιλικά με τον Λεβαδειακό και την ομάδα Νέων, ο Βαγγέλης Βλάχος πέρασε από το μαστίγιο στο… καρότο.

Χαρακτήρισε, λοιπόν, την τωρινή εικόνα του παίκτη του εκπληκτική και αφορμή για τα υπόλοιπα παιδιά της ΑΕΚ ώστε να εμφανίζονται κι εκείνοι κάθε φορά καλύτεροι.


Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Βλάχος


Για την κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ μετά τις δύο ήττες:
«Αυτή η ομάδα θέλει το χρόνο της. Κάθε φορά θα είναι και καλύτερη. Το βλέπουμε άλλωστε και στις προπονήσεις. Κάθε μέρα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τους ίδιους και για την ΑΕΚ. Έχουν τα στοιχεία και μπορούμε με την πάροδο του χρόνου να γίνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Μια ομάδα με διάρκεια, απ’ την οποία η διοίκηση θα μπορεί να πουλάει παίκτες στο εξωτερικό».

Για τη θετική παρουσία του Γκερέιρο τις τελευταίες μέρες και τη δημιουργία ευκαιριών: «Και στη Λιβαδειά και στο φιλικό που δώσαμε με τους νέους, ο Γκερέιρο ήταν εκπληκτικός. Αυτό θέλουμε να βγάζει σε κάθε ματς. Είναι καλό για τον εαυτό του, βοηθάει τους συμπαίκτες του, με το γενικότερο όφελος όμως να είναι για την ομάδα. Το δημιουργικό κομμάτι στις ελληνικές ομάδες πάντα ήταν το πιο δύσκολο. Αν εξαιρέσει κάποιος τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει την ποιότητα και δημιουργεί ευκαιρίες, οι άλλες ομάδες κινούμαστε στον ίδιο παρονομαστή.

Η νέα ΑΕΚ με τα παιδιά αυτά έχει περισσότερη δυσκολία σ’ αυτό τον τομέα. Γι’ αυτό λέω ότι ένας έμπειρος παίκτης, όπως ο Γκερέιρο, θα δώσει πολλές λύσεις. Έχουμε παιδιά που βλέπουν τον Γκερέιρο και θέλουν να μαθαίνουν απ’ αυτόν, όπως ο Γροντής, ο Κατίδης. Παιδιά που στο μέλλον μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία του παιχνιδιού. Φαίνεται λοιπόν ότι αρχίζουμε και βρίσκουμε λύσεις στην επίθεση. Το ματς στη Λιβαδειά ήταν ενθαρρυντικό για μάς, αφού βρήκαμε εύκολα το δρόμο προς τα δίχτυα».

Για τον αγώνα με τον Άρη:
«Είμαστε πανέτοιμοι από κάθε άποψη. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαμε εκείνο το λίγο παραπάνω που χρειαζόταν για να νικήσουμε. Οι εμφανίσεις όμως ήταν ενθαρρυντικές και για τα παιδιά και για τον κόσμο. Εύχομαι στο τρίτο ματς, το οποίο γίνεται και στην έδρα μας, οι παίκτες να δώσουν χαρά στον κόσμο και στους εαυτούς τους γιατί το αξίζουν.

Ο Άρης είναι όπως κι εμάς. Έχουν κρατήσει, βέβαια, στο ρόστερ έμπειρους παίκτες, έχουν παιδιά με εικόνες, αλλά έχουν και τα ίδια προβλήματα με την ΑΕΚ. Είναι μια εξίσου ιστορική ομάδα, μεγάλη ομάδα, όπως κι εμείς. Οι 5-6 ομάδες της Ελλάδας, εννοώ οι 3 της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Ηρακλή και οι 3 της Αθήνας, είτε το θέλουμε είτε όχι, δίνουν μια άλλη μορφή στο πρωτάθλημα. Εύχομαι και στον Άρη και στις άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να βρουν το δρόμο τους, γιατί το αξίζουν, ώστε να υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Πηγή: Sport-fm.gr