Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια, στις 19 Σεπτεμβρίου του 1988, ξεκίνησαν οι 24οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Σεούλ. Μια διοργάνωση από την οποία απουσίασαν η Βόρεια Κορέα και η Κούβα, ενώ η διοργάνωση επισκιάστηκε από τα σοβαρά σκάνδαλα ντόπινγκ.

Ωστόσο, υπήρξαν και στιγμές λάμψης, όπως αυτή του Γκρεγκ Λουγκάνις, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία των καταδύσεων. Ο Αμερικανός αθλητής ήταν ένας σταρ την εποχή που πρωταγωνιστούσε στις πισίνες, ενώ ξεχωριστή στιγμή παραμένει ο τρόπος με τον οποίον κατάφερε να ξεπεράσει τον σοκαριστικό του τραυματισμό, στα προκριματικά των 3 μέτρων.

Ήταν μία ημέρα σαν σήμερα, στην έναρξη της διοργάνωσης, όταν ο Λουγκάνις ανέβηκε στο τραμπολίνο για την ένατη προσπάθειά του, επιχειρώντας μία ανάποδη κατάδυση με δυόμιση περιστροφές. Μπορεί να «πέταξε» ψηλά, αλλά δεν απομακρύνθηκε αρκετά από τη σανίδα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το πίσω μέρος του κεφαλιού του, το οποίο άνοιξε και αιμορραγούσε. Επίσης, υπέστη και διάσειση.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να συνεχίσει την προσπάθειά του, να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος και μια ημέρα αργότερα να κερδίσει όλους τους αντιπάλους του, κυρίως τους εκπληκτικούς Κινέζους Ταν και Λι, για να φορέσει το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του. Όλο αυτό το σκηνικό αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων, που μετέτρεψε τον θετό γιο του ελληνικής καταγωγής Λουγκάνις σε μια από τις σημαντικότερες μορφές του υγρού στοιχείου στον αθλητισμό.