Η συμμετοχή στο Champions League έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τον Πάμπλο Κοντρέρας, ώστε να αφήσει την Κόλο Κόλο και να μετακομίσει στον Ολυμπιακό, όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Απόλυτη κατανόηση για την απόφαση του 34χρονου αμυντικού, έδειξε και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας από τη Χιλή, Χουάν Γκουτιέρες.

Ακόμη και στην ηλικία που βρίσκεται ο Πάμπλο Κοντρέρας, στα 34, του είναι δύσκολο να πει «όχι» στην προοπτική να αγωνιστεί στο Champions League, όπως τόνισε ο ίδιος στην –αποχαιρετιστήρια- συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα… βαρύ στην αίθουσα, λόγω της αποχώρησής του: «Μου είναι δύσκολο που βρίσκομαι εδώ σήμερα, με το προπονητικό τιμ. Μου ζήτησε να μείνω. Τις καλύτερες ευχές μου για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Αλλά επιμένω, πως στην ηλικία μου είναι μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστώ στο Champions League».

Στη συνέχεια, ο Χιλιανός αμυντικός δήλωσε πως παρά το γεγονός πως θα φορά πλέον τη φανέλα του Ολυμπιακού, αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την αγάπη που έχει για την Κόλο Κόλο: «Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους φιλάθλους. Οι ποδοσφαιριστές υποφέρουμε στο γήπεδο και τους κάνουμε να υποφέρουν και αυτοί. Μπορεί να φεύγω, αλλά πάντα οι προθέσεις μου ήταν να βοηθώ το σύλλογο, γιατί είμαι φανατικός οπαδός της».

Εκτός από τον Κοντρέρας, δηλώσεις έκανε και ο αθλητικός διευθυντής της Κόλο Κόλο, Χουάν Γκουτιέρες: «Ο Λαμπρούνα (προπονητής της ομάδας) κατάλαβε την κατάσταση. Υπάρχουν θέματα στον αθλητισμό που είναι πέρα των χρημάτων. Δεν ήταν εύκολο, αλλά έπρεπε να σκεφτούμε το τι είναι σωστό και τι όχι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάμπλο Κοντρέρας είναι πολύ πιθανό να έρθει σήμερα (15/8) στην Αθήνα, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ώρα της άφιξής του, προκειμένου περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά τους, οι Χιλιανοί κάνουν λόγο για διετές συμβόλαιο (1+1 χρόνια), με την Κόλο Κόλο να βάζει στα ταμεία της το ποσό των 200.000 ευρώ.

Πηγή: sport-fm.gr