Για την απόκτηση τερματοφύλακα, αμυντικού και χαφ προχωρά ο ΠΑΟΚ μετά τις διαδοχικές πωλήσεις. Στο ταμείο της ΠΑΕ μπαίνουν άμεσα 1,5 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση του Σταφυλίδη στη Λεβερκούζεν κι άλλες 450.000 ευρώ από αυτή του Μαλεζά στη Φορτούνα.

Για τη θέση του γκολκίπερ είναι δεδομένη η επιθυμία να αποκτηθεί ο Μιχάλης Σηφάκης, αλλά υπάρχουν δυσκολίες. Οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν να δώσουν περισσότερα από 250.000 ευρώ το χρόνο και το κασέ του Κρητικού γκολκίπερ αγγίζει τις 400.000 ευρώ, ενώ έχει προτεραιότητα να παίξει στο εξωτερικό. Στον ΠΑΟΚ δείχνουν διάθεση να κάνουν υπομονή, όχι για πολύ όμως αφού με μοναδική λύση τον Γλύκο στη συγκεκριμένη θέση, το ρίσκο είναι μεγάλο.

Όσο για τον κεντρικό αμυντικό, προβάδισμα έχουν 2-3 περιπτώσεις ξένων παικτών (προτάθηκε και ο Γιόσου Σαριέγκι, αλλά δεν… προκρίνεται) κι όχι του Βαγγέλη Μόρα, που πάντως εξετάζεται. Περισσότερο δείχνουν να βιάζονται στον ΠΑΟΚ για την απόκτηση ενός χαφ, καθώς κρίνουν πως είναι αναγκαία η ενίσχυση με έναν παίκτη που θα βοηθήσει στη δημιουργία παιχνιδιού. Ασφαλώς εφόσον υπάρξει αποχώρηση και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, θα αναζητηθεί κι ένας επιθετικός, αλλά για την ώρα υπάρχει στασιμότητα στο θέμα του 31χρονου φορ.

Πέρα από τις μεταγραφές, τα χρήματα που εισπράττει η ΠΑΕ από τις πωλήσεις παικτών αποτελούν και την καλύτερη απόδειξη προς την UEFA για τις κινήσεις που γίνονται για την εξυγίανσή της. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος αυτών θα δαπανηθούν για προκαταβολές συμβολαίων, διακανονισμούς οφειλομένων, αλλά και υποχρεώσεις απέναντι στην Εφορία.

Πηγή: sport-fm