Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Ρωσία με αφορμή την πρόσληψη του Φάμπιο Καπέλο από την ομοσπονδία της χώρας. Τελευταίος που διαφώνησε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής από έναν ξένο, είναι ο Βαλερί Γκαζάεφ.

Πριν λίγες μέρες η Ρωσική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως ο Φάμπιο Καπέλο θα είναι ο αντικαταστάτης του Ντικ Άντβοκατ στον πάγκο της εθνικής. Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν θετικές, αλλά όσο περνούν οι μέρες τόσο αυξάνονται οι φωνές διαμαρτυρίας.

Αρχικά ήταν ο αντιπρόεδρος της Δούμας και υποψήφιος πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ιγκόρ Λεμπέντεβ, που χαρακτήρισε σκανδαλώδη την απόφαση για την πρόσληψη του Καπέλο.

Τώρα έρχεται και ένας συνάδελφος του Ιταλού, ο Βαλερί Γκαζάεφ, που διαφωνεί με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής από έναν ξένο. «Εκτιμώ τον Φάμπιο, αλλά στην εθνική πρέπει να εργάζεται ένας Ρώσος και όχι ένας ξένος. Ο Ρώσος προπονητής γνωρίζει την ιστορία της χώρας, ξέρει τη νοοτροπία των παικτών, είναι γνώστης της παράδοσης. Αν συνεχίσουμε έτσι, η προπονητική σχολή της χώρας θα σβήσει. Οι ξένοι είναι καλοί μόνο για τις ομάδες, στην εθνική χρειάζεται ένας πατριώτης», τόνισε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός.

Διχασμένος εμφανίστηκε ο Υπουργός των Σπορ της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο. «Ο Καπέλο έχει τα προαπαιτούμενα για να πετύχει. Είναι έμπειρος και ικανός τεχνικός. Είμαι χαρούμενος που τον προσλάβαμε. Όμως προσωπικά θα προτιμούσα τον Μουρίνιο για τον πάγκο της εθνικής», δήλωσε χωρίς περιστροφές.

Πηγή|: sport-fm.gr