Βελτιωμένη πρόταση στην ΑΕΚ για τον Λεονάρντο κατέθεσε η Νταεγκού με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό να ασκεί πιέσεις για να αποχωρήσει. Οι Κορεάτες πρόσφεραν αρχικά 200.000 ευρώ μπροστά και 600.000 ως οψιόν αγοράς, ενώ χθες ανέβασαν την προκαταβολή τους στις 300.000 ευρώ, με την οψιόν αγοράς να… κατεβαίνει στις 500.000 ευρώ. Οι άνθρωποι της «Ένωσης», που βρίσκονται σε αγωνιώδη αναζήτηση ρευστού για την επιβίωση της ΠΑΕ, φαίνεται πως το συζητούν, αρκεί οι Ασιάτες να τους παρέχουν εγγυητική επιστολή για την οψιόν αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα κλείσει μέσα στην εβδομάδα, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος στην Κορέα. Ο «Λέο» είχε χθες συνάντηση με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και θέλει να φύγει, τόσο γιατί δεν βλέπει… φως στην τωρινή του ομάδα, όσο και γιατί οι 700.000 ευρώ ετησίως που του προσφέρει η Νταεγκού είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Αρκούδας και Γιάγκο οι πρώτοι

Η ώρα των πρώτων μεταγραφικών κινήσεων για την ΑΕΚ ήρθε. Παίκτες της ομάδας θα πρέπει να θεωρούνται ο 22χρονος δεξιός μπακ Χρήστος Αρκούδας και ο 24χρονος Πορτογάλος στόπερ Γιάγκο Φερνάντες. Ο πρώτος είχε πολύ καλή παρουσία με την Καλλιθέα στη Football League (35 συμμ. και 1 γκολ) και έχει συμφωνήσει για τέσσερα χρόνια, ενώ ο δεύτερος άφησε καλές εντυπώσεις στον Βαγγέλη Βλάχο στην περίοδο δοκιμής του. Πάντως μέχρι να αποκτήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ φορολογική ενημερότητα, δεν μπορεί να ολοκληρώσει καμία μεταγραφή.

Τα βρίσκει με Βάργκας

Σημείο επαφής με τον Φαμπιάν Βάργκας για τα δεδουλευμένα του βρήκε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Στον Κολομβιανό μέσο, που είχε καταθέσει προσφυγή, οφείλονται 149.000 ευρώ, ωστόσο χθες υπήρξε προφορική συμφωνία για να την αποσύρει. Η διοίκηση θα του καταβάλει άμεσα 43.000 ευρώ και το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό σε δόσεις.

Μετά το χθεσινό διαζύγιο με τον Ανέστη Αργυρίου, αναμένεται η λύση της συνεργασίας με τους Γκερέιρο και Γκούντγιονσεν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Λαγό εφόσον αυτός έρθει σε συμφωνία με άλλη ομάδα. Ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με σύλλογο της Ρωσίας.

* Μόλις 63 κάρτες διαρκείας πωλήθηκαν χθες από την ΑΕΚ. Η απογοήτευση του κόσμου αντικατοπτρίζεται στο «πάγωμα» της κίνησης, αφού πλέον ο συνολικός αριθμός τους έχει… κολλήσει κοντά στις 8.000. Αριθμός που δεν είναι μεν μικρός, αλλά δεν αρκεί για να λύσει τα τεράστια προβλήματα της ΠΑΕ.

Πηγή: sport-fm.gr