Στην εκδοχή της παρεξήγησης φαίνεται πως καταλήγει το δικαστήριο μετά την τέταρτη και τελευταία μέρα της εκδίκασης της υπόθεσης του Τζον Τέρι. «Ευθεία επίθεση» υποστήριξε η πλευρά του Φέρντιναντ, «αναξιόπιστα στοιχεία βασισμένα σε φημολογία» ισχυρίστηκε αυτή του αρχηγού της Τσέλσι. Το απόγευμα της Παρασκευής η απόφαση.

Διαβάστε όλα όσα διαδραματίστηκαν στη δικαστική αίθουσα, το μεσημέρι της Πέμπτης!

Η δίωξη εκπροσωπήθηκε από τον Ντάνκαν Πένι, που επικεντρώθηκε για ακόμη μια φορά στο γεγονός πως ο Τέρι πρόσθεσε το «και» στις ύβρεις που εξαπέλυσε κατά του αντιπάλου του στο ματς με την ΚΠΡ.

Αυτό, κάνει τον εκπρόσωπο της δίωξης να πιστεύει πως το ύφος του αμυντικού των «μπλε» φαίνεται πως είναι επιθετικό και όχι ειρωνικό, όπως τονίζει ο παίκτης που ισχυρίζεται ότι απλά επαναλάμβανε όσα του είχε καταλογίσει ο Φέρντιναντ.

«Είναι ευθεία επίθεση» δηλώνει ο Ντάνκαν, που συμπλήρωσε: «γίνεται εμφανές και από το βίντεο ότι ο Τέρι είναι επιθετικός και όχι έκπληκτος από όσα άκουσε από τον αντίπαλο αμυντικό».

Ο δικαστής ζήτησε από τον εκπρόσωπο της δίωξης να αποφασίσει και να εκφραστεί ανοιχτά αν πιστεύει ότι τελικά ο Τέρι φώναξε στον Φέρντιναντ: «είσαι μ**** γα****** μ****» ή αν τελικά δεν είχε πρόθεση να προσβάλει τον στόπερ της ΚΠΡ.

«Δεν θεωρώ ότι ο κ. Φέρντιναντ θα δημιουργούσε απλά ένα θέμα, καταγγέλλοντας ρατσιστικής επίθεσης» ήταν η απάντηση του Ντάνκαν Πένι, που υποστήριξε ότι και η κατάθεση του Άσλεϊ Κόουλ, ο οποίος υποστήριξε πως άκουσε όσα είπε ο Άντον Φέρντιναντ, θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά προτού ληφθεί υπόψιν.

Η τελική εισήγηση της δίωξης ολοκληρώθηκε και σειρά πήρε αυτή της υπεράσπισης του Τζον Τέρι.

«Είναι πασιφανές πως το θέμα έχει βασιστεί απλά σε μια φημολογία και δεν πρόκειται περί ρατσιστικής επίθεσης» ήταν το πρώτο σχόλιο του Τζορτζ Κάρτερ Στίφενσον.

«Τα αποδεικτικά υπερασπιστικά στοιχεία της πλευράς του κ. Φέρντιναντ είναι αναξιόπιστα και ασυνεπή» πρόσθεσε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Τζον Τέρι τόνισε πως ο πελάτης του είναι ο μοναδικός που άκουσε όσα είπε – ή θεωρεί ότι του είπε – ο Άντον Φέρντιναντ και πως δεν υπάρχουν αξιόπιστοι μάρτυρες. Μάλιστα, δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά πως: «Αν ο Τέρι απλά επαναλάμβανε όσα ειρωνικά όσα άκουσε από τον Φέρντιναντ, τότε δεν έχει κανένα νόημα να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και η δίκη θα πρέπει να λήξει εδώ».

Εν συνεχεία, στην εισήγησή του, τόνιζε:

«Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζετε ότι ο Τέρι δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του, έχοντας αποβληθεί μόλις 4 φορές σε 600 παιχνίδια. Επιπλέον, το διάβασμα των χειλιών δεν μπορεί να αποδειχθεί πειστικό αποδεικτικό στοιχείο για μια τέτοια υπόθεση», ενώ, αναφερόμενος στον Άντον Φέρντιναντ, τον χαρακτήρισε «ουσιαστικά αναξιόπιστο».

«Ο Άντον Φέρντιναντ δεν θυμόταν αν είπε κάτι στον Τέρι την ώρα που του έκανε τις πρώτες χειρονομίες. Είναι πολύ πιθανό όμως, ο Τζον, αντί για “Μπριτζ”, να άκουσε “black (μαύρο)”».

Η απόκριση του δικαστή ήταν πως «κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό. Απ’ ότι φαίνεται, καμία από τις δύο πλευρές δεν ψεύδεται και απλά ο Τέρι μπορεί να μην άκουσε καλά όσα του φώναζε εκείνη τη στιγμή ο Φέρντιναντ».

Στην υπόθεση μπήκε ακόμη ένα νέο στοιχείο, αφού πλέον, γίνεται λόγος ακόμη και για φωνή από την εξέδρα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να υπήρξε παρεξήγηση σχετικά με το «μαύρος» που ακούστηκε.

«Στη συλλογική δήλωση των συμπαικτών του Τζον Τέρι, σε αυτή του Ζοσέ Μουρίνιο αλλά και στην κατάθεση του προέδρου της Τσέλσι, του κ. Μπακ, ακούσατε ότι πρόκειται περί συγκροτημένου ανθρώπου που δύσκολα βγαίνει εκτός εαυτού και με σωστή νοοτροπία. Δεν θα σας πούμε ότι πρέπει να απορρίψετε παντελώς τα στοιχεία που προσκόμισε η πλευρά του κ. Φέρντιναντ. Σας καλούμε όμως να βάλετε ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση» ήταν ο επίλογος του Τζορτζ Κάρτερ Στίφενσον.

Το δικαστήριο, θα ανακοινώσει την απόφασή του, το απόγευμα της Παρασκευής.

Πηγή: england365