Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η ΑΕΚ στην κινεζική εταιρεία που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το πρότζεκτ της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στη συνάντηση που είχαν οι Δημητρέλος και Βούρος με τον Έλληνα εκπρόσωπο της «CSCEC» συμφωνήθηκε πως πρέπει να συντρέξουν κάποιες συνθήκες για να προχωρήσει το θέμα.

Προτάθηκε όμως -και περιγράφηκε περίπου ως αναγκαία προϋπόθεση από τον πρόεδρο της ΑΕΚ- το να επενδύσουν παράλληλα οι Κινέζοι στην ΠΑΕ, ώστε να υπάρχει ομάδα για να παίζει στο γήπεδο.

Το ραντεβού που έγινε παρόντος του προέδρου της ΑΕΚ, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που έτρεξε το θέμα του νομοσχεδίου για το γήπεδο, του μέλους του Δ.Σ. Ηλία Μπρουσιανού και του Έλληνα εκπροσώπου της «CSCEC» επιβεβαίωσε πώς το ενδιαφέρον των Κινέζων για το πρότζεκτ είναι «ζεστό».

Παρόλα αυτά δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια άμεση εξέλιξη δεδομένου ότι απαιτούνται δυο προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο: Αφενός να υπάρξει κοινή γραμμή ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής (η οποία και έχει τον τελευταίο λόγο στο θέμα) και αφετέρου να υπάρξει κυβέρνηση στη χώρα προκειμένου να γίνουν οι επαφές που χρειάζονται για να προχωρήσει το όποιο σχέδιο.

Ένα σχέδιο όμως που δεν χρειάζεται μόνο επαφές για να προχωρήσει. Αλλά (όπως επεδίωξε να εξηγήσει στο ραντεβού ο Ανδρέας Δημητρέλος) χρειάζεται και… ομάδα που θα αγωνίζεται στο γήπεδο -όταν και αν φτιαχτεί αυτό. Για το λόγο αυτό λοιπόν ο πρόεδρος της ΑΕΚ πρότεινε στους Κινέζους -παράλληλα με το πρότζεκτ της Νέας Φιλαδέλφειας- να επενδύσουν και στην ΠΑΕ:

Είτε μέσω της συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, είτε μέσω μιας μεγάλης χορηγίας στην ομάδα, που θα της δώσει τη ρευστότητα που τόσο πολύ της λείπει και τη δυνατότητα -πληρώνοντας τις άμεσες υποχρεώσεις της- να παραμείνει «ζωντανή».

Σε κάθε περίπτωση εξελίξεις (και) σε αυτό το θέμα δεν μπορούν να αναμένονται πριν τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης. Τότε που είναι γνωστό πως περιμένει να κινητοποιηθεί και η πρωτοβουλία του Ντέμη Νικολαΐδη, η οποία όμως επίσης έχει στον πυρήνα της το θέμα του γηπέδου.

Πηγή: sport-fm.gr