Τα ευχάριστα της αδειοδότησης περιμένουν εντός της ημέρας στον Παναθηναϊκό κι αμέσως μετά θα γίνει το ραντεβού με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Η απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Πορτογάλο προπονητή είναι ειλημμένη και όλα δείχνουν πως εκείνος θα πει το μεγάλο «ναι».

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο 66χρονος τεχνικός να λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις για την οικονομική σταθερότητα της ομάδας, αλλά και την τήρηση ενός συγκεκριμένου μεταγραφικού πλάνου, που θα του επιτρέπει να έχει στα χέρια του εγκαίρως ένα σχηματισμένο ρόστερ εν όψει της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League. Σε ό,τι αφορά τις απολαβές του, οι πάγιες δεν θα φτάνουν στα φετινά επίπεδα (700.000 ευρώ), ωστόσο θα προβλέπονται μπόνους με τα οποία θα μπορεί να εισπράξει ακόμη και περισσότερα χρήματα από ό,τι την τρέχουσα σεζόν.

Δείγμα ότι ο Φερέιρα είναι «ζεστός» για την παραμονή του, είναι ότι έχει ήδη έτοιμη έκθεση για το ρόστερ της ομάδας. Σε αυτή αναφέρεται ποιοι παίκτες θεωρούνται απαραίτητοι και ποιοι του είναι αχρείαστοι. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Σεϊταρίδης και Πετρόπουλος. Επίσης θα γίνουν οι απαραίτητες εισηγήσεις για τα συμβόλαια που λήγουν και δεν είναι λίγα (Σιμάο, Καραγκούνης, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Κλέιτον και Καντέ). Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Καραγκούνη, που μπορεί μεν να είχε περιορισμένο ρόλο επί Φερέιρα, ωστόσο αναμένεται να του γίνει πρόταση ανανέωσης με μειωμένες αποδοχές. Ο Πορτογάλος προπονητής θα κάνει και την εισήγησή του για το νέο του συνεργάτη, καθώς θα πρέπει να αναπληρωθεί το κενό του Ζοσέ Γκόμεζ, ο οποίος αποχωρεί για να συνεχίσει την καριέρα του σαν πρώτος προπονητής.

Έτσι παίρνει την αδειοδότηση

Μέσα στη μέρα αναμένεται η απόφαση της ΕΠΟ για την αδειοδότηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που θα ανοίξει και το δρόμο για την απρόσκοπτη συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Champions League. Στο φάκελο που κατατέθηκε περιλαμβάνονται παραστατικά για την εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, τους διακανονισμούς που υπέγραψαν οι παίκτες της ομάδας (όσοι είτε δεν δέχτηκαν τις προτάσεις της ΠΑΕ, είτε δεν εντοπίστηκαν για να υπογράψουν, έλαβαν ένα μέρος έναντι των οφειλομένων), αλλά κι ένα πλάνο βιωσιμότητας της ΠΑΕ με τα προβλεπόμενα έσοδα, την προγραμματισμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και τη μείωση του μπάτζετ που προβλέπει η επόμενη μέρα για την ομάδα.

Πηγή: sport-fm.gr