Μέσω μεγάλης επενδυτικής εταιρείας από τις ΗΠΑ, για την… ύπαρξη και τις οικονομικές δυνατότητες της οποίας φαίνεται να πείθεται η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, θα βάλει ο Βασίλης Ξενιάδης 5 εκατ. ευρώ στην ομάδα και θα συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος δέχτηκε το πρωί τηλεφώνημα από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, η οποία του ζητούσε να αποστείλει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού της ΠΑΕ για να καταθέσει τα 5 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε έρευνα και φέρεται να διαπίστωσε πίσω από την κίνηση βρίσκεται μεγάλη επενδυτική εταιρεία που έχει έδρα τις ΗΠΑ και υποκατάστημα στην Κίνα, με το οποίο «δεσμούς» έχει ο Βασίλης Ξενιάδης. Ο τελευταίος δεσμεύεται πως μετά τα 5 εκατ. ευρώ θα μπουν στην ΠΑΕ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου άλλα 15 εκατ. ευρώ για να καλύψουν τον ισολογισμό.

Η διοίκηση της «Ένωσης» περιμένει το αποδεικτικό της κατάθεσης των χρημάτων (λόγω της διαφοράς ώρας με την Κίνα, ίσως αυτό έρθει την Τετάρτη) για να επιτρέψει τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να μπορέσει η ΠΑΕ να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για τις ανάγκες της. Μέχρι τότε παραμένει επιφυλακτική, αν και ομολογεί πως μέχρι στιγμής τα πράγματα φαίνεται να βαίνουν καλώς και ότι οι ελπίδες πως θα βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο αυτή τη φορά δεν θα αποδειχτούν φρούδες.

Πηγή: sport-fm.gr