Αρνητικός στο ενδεχόμενο να προχωρήσει στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζεται ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει στην ρωσική ιστοσελίδα «kommersant.ru».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρθηκε στους πολλούς Ρώσους που εμπλέκονται σε ευρωπαϊκούς συλλόγους τα τελευταία χρόνια, όμως οι Θεσσαλονικείς δεν επιβεβαιώνουν ότι ο ομογενής επιχειρηματίας προχώρησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις.

Ο Σαββίδης δάνεισε πριν από λίγο καιρό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ και, όπως φέρεται να έχει τονίσει ο ίδιος δεν πρόκειται για επένδυση, αλλά για ένα εγγυημένο δάνειο με σκοπό να υποστηρίξει τους «ασπρόμαυρους» που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. «Μου ζητήθηκε αυτό το δάνειο από τους ανθρώπους της ομάδας, το οποίο δόθηκε μέσω τράπεζας της Δύσης», δήλωσε ο ομογενής επιχειρηματίας.

«Ο Ρώσος επιχειρηματίας πίστωσε στην ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ δάνειο 1,8 εκ. ευρώ για υποστήριξη. Το φθινόπωρο θα του επιστραφούν τα κεφάλαια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δάνειο μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για την αγορά του συλλόγου. Ο επιχειρηματίας, όμως, αρνήθηκε να αποκτήσει κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο εγγύς μέλλον», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν είναι μια επένδυση. Το βραχυπρόθεσμο δάνειο χορηγήθηκε για την υποστήριξη της ομάδας η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο Ιβάν Σαββίδης επρόκειτο να αγοράσει τον ελληνικό σύλλογο. Η εκτιμώμενη αξία της συναλλαγής είναι περίπου 12 εκ. ευρώ, όπως ανέφεραν πηγές εξοικειωμένες με την κατάσταση. Αλλά ο κ. Σαββίδης αρνείται ότι θα αγοράσει τον σύλλογο».

Πηγή: sport-fm.gr