Ο Μίρνες Σίσιτς σε δηλώσεις που έκανε επί αυστριακού εδάφους για τον αγώνα Σλοβενίας- Ελλάδας μίλησε με καλά λόγια για την Εθνική μας ομάδα. Χαρακτήρισε «πανταχού παρόντα» τον Καραγκούνη και τόνισε ότι υπήρχε κούραση και στις δύο ομάδες (σ.σ. και οι Σλοβένοι κάνουν μίνι προετοιμασία αυτές τις μέρες για τα προκριματικά του Μουντιάλ). Μίλησε επίσης για το δικό του μέλλον, λέγοντας ενδιαφέροντα πράγματα.

Ποιες οι εντυπώσεις σου από το ματς;

«Είναι πάρα πολύ κουρασμένοι οι παίκτες αυτές οι μέρες. Και οι δύο ομάδες βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας. Εμείς είχαμε προετοιμασία από τώρα για τα προκριματικά του Μουντιάλ και η Ελλάδα για το ευρωπαϊκό. Η κούραση φάνηκε ιδιαίτερα στα πρώτα 15-20 λεπτά. Ξεκινήσαμε καλά. Είχαμε κατοχή της μπάλας, αλλά από ένα παιδικό λάθος δεχθήκαμε το γκολ. Από κει και πέρα βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ. Ήταν πολύ δύσκολο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε πολύ πιο δυνατά. Στα πρώτα 15-20 λεπτά ήταν πολύ καλύτερη».

Γιατί κατά τη γνώμη σου έγινε αυτό;

«Ο Καραγκούνης είναι παντού, είναι κάτι σαν πλέι μέικερ. Δίνει πολλά πράγματα σε αυτή την ομάδα. Η Ελλάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μέχρι την πρεμιέρα του Euro θα προετοιμαστούν κατάλληλα και θα είναι έτοιμοι».

Πιστεύεις ότι αυτό θα συμβεί εγκαίρως;

«Δεν ήταν τύχη που πήρε το ευρωπαϊκό το 2004. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάποιοι παίκτες που έπαιξαν και τότε. Ηταν πρώτη στο γκρουπ στα προκριματικά. Εξαρτάται από το ξεκίνημα που θα κάνει στα δύο πρώτα παιχνίδια».

Τι σου άρεσε από την Ελλάδα;

«Υπάρχει ο Σαμαράς που είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Υπάρχει και ο Γκέκας, αλλά όπως είπα υπάρχει πολλή κούραση. Κάνουν κάθε μέρα δύο προπονήσεις, όπως κι εμείς. Η Εθνική πρέπει να ξεκουραστεί και πιστεύω ότι μέχρι το ευρωπαϊκό θα είναι έτοιμη. Κάποιοι παίκτες άλλωστε έπαιζαν μέχρι χθες. Υπάρχει κούραση για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα πλέι οφ. Δεν φοβάμαι. Πιστεύω ότι θα πάνε καλά στο Euro και τους εύχομαι καλή επιτυχία».

Έχεις επανακτήσει τη θέση του στην Εθνική. Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

«Είμαι καλά, τελείωσα νωρίς και έκανα προπονήσεις μόνος μου. Η προετοιμασία μας εδώ στην Σλοβενία είναι δύσκολη, κάνουμε διπλές προπονήσεις και βγαίνει κούραση. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε αξιόμαχο σύνολο για να πάμε καλά στα προκριματικά του Μουντιάλ».

Πηγή: sport-fm.gr