Τη σταθερή άποψη όλων στον ΠΑΟΚ ότι εκείνοι είναι οι πραγματικοί πρωταθλητές στη Super League την τρέχουσα σεζόν, εξέφρασε με δηλώσεις του και ο Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος μπακ του «δικεφάλου» τόνισε μέσω της Nova ότι «όλοι ξέρουμε την αλήθεια, όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί πραγματικά» και πως με νίκη κόντρα στον Πλατανιά δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα πάνω σε αυτό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συμβολή του τεχνικού επιτελείου και της διοίκησης στην προσπάθεια που γίνεται, αποθέωσε τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και έστειλε μήνυμα τίτλου ενόψει του τελικού Κυπέλλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάτος:

Για τα όσα έχουν συμβεί στο ελληνικό πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα: «Μου είναι λίγο δύσκολο να μιλήσω πάνω σε αυτό το θέμα. Όλοι ξέρουμε την αλήθεια, όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί πραγματικά. Εμείς ξέρουμε ποιος είναι πρωταθλητής. Πρωταθλητές είμαστε εμείς. Έχουμε κάνει τα πάντα για να μπορούμε να λεγόμαστε πρωταθλητές, έχουμε πάρει τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να λεγόμαστε πρωταθλητές. Εάν πάρουμε και τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Πλατανιά, δεν θα μπορεί κανείς να μας πει πως δεν είμαστε πρωταθλητές».

Σχετικά με το το ποιο ήταν το στοιχείο φέτος που έφερε τον ΠΑΟΚ σε αυτήν τη θέση: «Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που μας έχουν φέρει σε αυτήν τη θέση, να είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τα πιο σημαντικά είναι ο προπονητής, είναι η νοοτροπία που έχουμε οι ποδοσφαιριστές, τη νοοτροπία του νικητή. Έχουμε καταφέρει αυτήν τη νοοτροπία να τη δείχνουμε και στο γήπεδο, να μπαίνουμε σε αυτό ως νικητές και να βγαίνουμε ως νικητές. Φυσικά, μεγάλο ρόλο έχουν παίξει και άλλοι παράγοντες, όπως είναι η διοίκηση, που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο να βρισκόμαστε τώρα σε αυτή τη θέση, εκτός από την ατομική και ομαδική δουλειά τους καθενός».

Αναφορικά με το τι του έμεινε από τη φετινή σεζόν: «Αυτό που μου έχει μείνει είναι η απώλεια του πρωταθλήματος. Παρότι η Λίγκα δεν δέχεται πως εμείς είμαστε οι πρωταθλητές, η αλήθεια είναι πως εμείς είμαστε οι πρωταθλητές και το έχουμε αποδείξει. Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς είναι ο τελικός του Κυπέλλου, που θα είναι ο πιο σημαντικός αγώνας της σεζόν και πιστεύω πως θα το κατακτήσουμε, θα τους δείξουμε πως είμαστε και πρωταθλητές και κυπελλούχοι. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, γιατί έχουμε ακόμα το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Μετά, θα φανούν όλα από μόνα τους, δεν θα χρειαστεί να πούμε κάτι περισσότερο».

Για το τι τόσο ο ίδιος όσο και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είχαν φέτος τόσο σημαντικό ρόλο στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ: «Δεν είχα την τύχη στις προηγούμενες ομάδες μου να έχω έναν συμπαίκτη στο επίπεδο του Βιεϊρίνια, στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα. Είμαστε δύο παίκτες που μας χαρακτηρίζει η επιθετικότητα. Με το που παίρνουμε την μπάλα, θέλουμε να βγούμε στην επίθεση και έτσι ουσιαστικά ξεκινάει μία αντεπίθεση από την άμυνα».

Και σχετικά με το αυριανό παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά και την επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες: «Νιώθω πολύ όμορφα που θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Γι΄ αυτούς παίζουμε, ο κόσμος είναι η δύναμή μας. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γίνει μία φιέστα, θα μπορούσε να γίνει μία μικρή γιορτή. Εμείς θα περιμένουμε την 12η Μαΐου, την 13η, την 14η, μπορεί και την 15η. Εκεί θα κάνουμε την πραγματική μας γιορτή, όταν θα κατακτήσουμε το Κύπελλο».