Λίγα 24ωρα πριν τις καθοριστικές τους μάχες στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου με πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ Α.Ε. στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Οι προπονητές «πράσινων» και «ερυθρόλευκων», Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς, τόνισαν πως αμφότερες οι ομάδες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και ευχήθηκαν η συνάντηση των φιλάθλων στη Sinan Erdem Arena να αποτελέσει την αρχή ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν και στην Α1 μαζί παιχνίδια των αγαπημένων τους ομάδων.

«Είναι μεγάλη επιτυχία που πάμε στο Final 4 ξανά. Πριν από κάθε Final 4 κάθε μέρα σχεδόν μιλάμε οπότε δεν έχουμε να πούμε κάτι καινούργιο. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ. Μετά από όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση είναι πολύ σημαντικό που δύο ομάδες θα βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και όσα είπε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Είναι μια πολύ καλή ιδέα αυτό που έγινε πριν το Final 4. Δίκαια και οι δύο ομάδες θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό μια καλή πορεία στο Final 4. Όσο για εμάς; Έχουμε προετοιμαστεί πολύ δυνατά για το ματς με την Μπαρτσελόνα και πιστεύω να παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ».

Οι δύο προπονητές ρωτήθηκαν αν πιστεύουν ότι κινήσεις όπως να μείνουν οι δύο ομάδες στο ίδιο ξενοδοχείο ή οι κοινές συνεντεύξεις Τύπου μπορούν να εμπνεύσουν το καλό κλίμα στους φιλάθλους των δύο ομάδων;

«Είναι πολύ καλό που είμαστε μαζί. Πρέπει πάνω από όλα να σεβόμαστε κάποια πράγματα. Στο παρελθόν ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα ανάμεσα στους παίκτες. Στο Βερολίνο μάλιστα δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Ελπίζω κάποια μέρα να υπάρχουν τέτοιες εικόνες σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ», ανέφερε ο «Ζοτς» με τον «Ντούντα» να απαντά πως:

«Αυτό που έγινε σήμερα είναι ένα θετικό παράδειγμα για όλους. Είναι σίγουρα πάρα πολύ καλό και ότι θα είμαστε και στο ίδιο ξενοδοχείο. Βέβαιαa δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε οι παίκτες μεταξύ τους έχουν πολύ καλές σχέσεις και εύχομαι κάποια στιγμή να γίνονται ματς με φιλάθλους και των δύο ομάδων».

Όσο για το αν θεωρούν ότι το Final 4 μπορεί να βοηθήσει του Έλληνες να ξεφύγουν για λίγο από την σκληρή πραγματικότητα;

«Πριν από δύο ημέρες είχατε εκλογές. Δεν είμαι πολιτικός για να σας πως εγώ τι θα γίνει. Ούτως ή άλλως το Final 4 δεν κρατά πολλές ημέρες και ο κόσμος θα πρέπει να επιστρέψει στην σκληρή πραγματικότητα. Οπότε όποιος αγαπά το μπάσκετ μπορεί να ζει και με τα προβλήματα που υπάρχουν», ήταν τα λόγια του κόουτς του «τριφυλλιού», ενώ ο τεχνικός των Πειραιωτών, σχολίασε: «Είναι καλή ευκαιρία πριν τους τελικούς της Α1 να συνυπάρξουν στο ίδιο γήπεδο φίλαθλοι των δύο ομάδων. Θέλω όλοι να στηρίξουν και τις δύο ελληνικές ομάδες. Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ».

Από την πλευρά των παικτών του Ολυμπιακού ο Γιώργος Πρίντεζης ανέφερε πως: «Ο παράγοντας τύχη, αλλά και η δουλειά που έγινε στην ομάδα σε βάθος χρόνου μας βοήθησαν να πάμε στο Final 4και εκεί θα τα δώσουμε όλα».

Να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή πρόσθεσε ο Κώστας Παπανικολάου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα βρεθούμε στο Final 4. Για πολλούς από τους παίκτες αυτή είναι η πρώτη φορά. Πότε δεν ξέρεις αν θα είναι το πρώτο και τελευταίο οπότε πρέπει χωρίς άγχος να το απολαύσουμε. Από αυτά τα ματς το κάθε δευτερόλεπτο παίζει ρόλο, το κάθε λάθος στοιχίζει. Παίζουν ρόλο καρδιά και θέληση σε αυτά τα ματς».

Όσον αφορά στους παίκτες του Παναθηναϊκούς συμφώνησαν πως το ματς με την ΤΣΣΚΑ θα καθορίσουν τα… μικροπράγματα.

«Όλα αυτά τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί αυτές κάνουν τη διαφορά», είπε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με τον Στράτο Περπέρογλου να συμφωνεί με τον συμπαίκτη του και να συμπληρώνει πως: «Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση. Να μην υπάρχουν νεκρά διαστήματα και να τα δώσουμε όλα μέχρι τέλους».

Οι δύο προπονητές και οι παίκτες υπέγραψαν σε δύο λευκά μπλουζάκια ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Στη συνέχεια Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς φωτογραφήθηκαν με αυτό της αντίθετης ομάδας ( ο «Ζοτς» με του Ολυμπιακούς και ο «Ντούντα» με του Παναθηναϊκού). Επιπλέον και οι δύο ομάδες έδωσαν στον πρόεδρο της ΟΠΑΠ Α.Ε., Γιάννη Σπανουδάκη, φανέλες τους με τις υπογραφές όλων των παικτών.

Πηγή: sport-fm.gr