Η 24η αγωνιστική πλησιάζει, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να έχουν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια την Κυριακή (04/03), κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης στις 15:00 και Παναθηναϊκό (19:30), αντίστοιχα. Ωστόσο, οι δύο τους έχουν ταυτόχρονα το βλέμμα και στα εξωαγωνιστικά ζητήματα, τα οποία αναμένεται να κρίνουν πολλά όσον αφορά τις βλέψεις τους στην τρέχουσα Super League.

Συγκεκριμένα, εντός της σημερινής ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της έφεσης που κατέθεσε ο Ολυμπιακός σχετικά με τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, για τα οποία οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών. Η έφεση αναμένεται να εκδικαστεί το απόγευμα στις 17:30 και η απόφαση αναμένεται αρκετά γρήγορα.

Λίγες ώρες αργότερα (θα είναι έκπληξη εάν έρθει νωρίτερα), αναμένεται και η πρωτοβάθμια απόφαση για τα όσα έγιναν στην Τούμπα, στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και το περιβόητο πλέον ρολό ταμειακής μηχανής στον Όσκαρ Γκαρθία. Εάν όντως ο «δικέφαλος» του Βορρά τιμωρηθεί και εκείνος με -3 και κατακυρωθεί το ματς στους Πειραιώτες, τότε θα έχουμε νέα δεδομένα -ξανά- στον πίνακα της Super League.

Πάντως, όσον αφορά τις καταγγελίες των «ερυθρόλευκων» στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, με τις οποίες ζητούσαν να ασκηθεί στους Θεσσαλονικείς πειθαρχική δίωξη, λόγω των επεισοδίων που έγιναν έξω από το γήπεδο, μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας, αλλά και επειδή ο γιατρός του αγώνα ήταν συμβεβλημένος με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, φαίνεται ότι απορρίφθηκαν.

Με την ανακοίνωση της κλήσης σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, ο ΠΑΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση και με επίσημη θέση υποστηρίζει πως «οτιδήποτε άλλο πέρα από κατακύρωση του αγώνα με τον Ολυμπιακό υπέρ τους ή στην χειρότερη περίπτωση διεξαγωγή του αγώνα, θα συνιστά σκάνδαλο». Παράλληλα, προειδοποίησε τους πρωταθλητές Ελλάδας για δυσάρεστες εκπλήξεις στους «μάστερ των καταγγελιών» όπως τους χαρακτηρίζει.

Μέσα σε όλα αυτά, την Κυριακή θα έχουμε και τρεις αγώνες που θα κρίνουν πολλά για το πρωτάθλημα. Εκτός από αυτός της Τρίπολης και το ντέρμπι «αιωνίων», ενδιάμεσα υπάρχει και η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο (17:15).

Προς το παρόν και με την τιμωρία του Ολυμπιακού να μην έχει τελεσιδικήσει και σε δεύτερο βαθμό, η βαθμολογία έχει ως εξής:

  1. ΠΑΟΚ   52 (22 αγώνες)
  2. AEK   51 (23 αγώνες)
  3. Ολυμπιακός    46 (22 αγώνες)