Προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα θέλουν να είναι στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες παρουσιάζονται αποφασισμένοι να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως ταυτόχρονα εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις προπονητών. Μία από αυτές είναι ο Μίκαελ Λάουντρουπ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γαύρος».

Ο 47χρονος τεχνικός παραμένει άνεργος αυτή τη στιγμή, παρότι αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι είχαν συζητήσει μαζί του και εκείνος περιμένει κάποια ικανοποιητική πρόταση.

Η καριέρα του Δανού προπονητή ξεκίνησε στην εθνική ομάδα της πατρίδας του ως βοηθός του Μόρτεν Όλσεν από το 2000 μέχρι την τελική φάση του Μουντιάλ του 2002 στην Άπω Ανατολής.

Στη συνέχεια, ο Λάουντρουπ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπρόντμπι (από το 2002 μέχρι το τέλος της σεζόν 2005/06). Στις 21 Ιουνίου φημολογήθηκε ότι έχει συζητήσεις με τη Χετάφε και στις 9 Ιουλίου αναλαμβάνει επίσημα τον πάγκο της ισπανικής ομάδας, με την οποία κατάφερε να τερματίσει ως φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και να συμμετάσχουν μέχρι την προημιτελική φάση του Κυπέλλου UEFA εκείνης της χρονιάς.

Η συνεργασία του με τους Μαδριλένους κράτησε μέχρι τον Μάιο του 2008. Από τότε το όνομά του συνδέθηκε με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η Βαλένθια, η Τσέλσι, η Μπλάκμπερν, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Γουέστ Χαμ. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 υπέγραψε 18μηνο συμβόλαιο με την Σπαρτάκ Μόσχας, όμως κάθισε μόνο επτά μήνες μετά την ήττα 3-0 από την Ντιναμό Μόσχας.

Στις 22 Οκτωβρίου 2009 φημολογήθηκε ότι επρόκειτο να αναλάβει την Ατλέτικο Μαδρίτης (μετά τον «διαζύγιο» με τον Αμπέλ Ρεσίνο), όμως δεν συμφώνησαν στους οικονομικούς όρους του συμβολαίου του.

Τον Ιούλιο του 2010 ο Δανός τεχνικός προσλήφθηκε από τη Μαγιόρκα και στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, επειδή είχε διαφορές και κακή συνεργασία με τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ (διευθυντής ποδοσφαίρου της ισπανικής ομάδας και πρώην τεχνικός της ΑΕΚ).

Από τότε δεν έχει εργαστεί ξανά σε κάποια ομάδα, όμως η περίπτωσή του μοιάζει ενδιαφέρουσα. Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι όλα εξαρτώνται από την υπόθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε και την απάντηση που θα δώσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το Πάσχα. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να βρεθούν προ εκπλήξεως και ακολουθούν την παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…»!

Αρέσει στον Βαλβέρδε ο Γκαρθία

Την ίδια ώρα, στα μεταγραφικά έρχεται στο προσκήνιο η περίπτωση του Ραούλ Γκάρθια. Ο 25χρονος μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης φέρεται – σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωταθλητής» – να αρέσει πολύ στον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο Ισπανός χαφ αγωνίζεται στο στυλ του Ιμπαγάσα στους «ροχιμπλάνκος», δηλαδή οργανώνει παιχνίδι μπροστά από τους αμυντικούς χαφ Λόλο ή Πουνιάλ με τον Νεκουνάμ.

Τη φετινή σεζόν έχει παίξει σε 29 ματς (2013 λεπτά συμμετοχής) σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 7 γκολ και 6 ασίστ στο ενεργητικό του, και το συμβόλαιό του λήγει. Οι Μαδριλένοι παραχωρούν με τη μορφή δανεισμού τον Γκαρθία έναντι 700.000 ευρώ και τον πωλούν με 3,5-4 εκατ. ευρώ.

Πηγή: sport-fm.gr